Annons

Högbytalangen bröt i VM-debuten: ”Besviken”

Omar Ismail tvingades bryta i terräng-VM.
Problemet: En krånglande knäsena.
Friidrott, terräng-VM • Publicerad 1 april 2019
Omar Ismail inledde piggt. Här syns han i ledningen efter 500 meter.
Omar Ismail inledde piggt. Här syns han i ledningen efter 500 meter.Foto: Privat

Omar Ismail fick problem med en överansträngd knäsena och klev av efter ungefär halva loppet, då han låg runt 20:e plats.

– Han har haft lite känning sedan tidigare och det var rätt så branta backar. Det blev inte bättre av det. Han var besviken över att inte kunna fullfölja, säger tränaren Christer Persson.

Annons

Inför helgen sa Ismail till ÖB-sporten att han var förberedd på en tuff terrängbana. Enligt Persson var det värre än så.

– De svenska ledarna sa att det var den tuffaste banan någonsin på ett mästerskap, det var nästan överdrivet tufft.

Nu väntar någon veckas vila för Omar Ismail. Sedan tar talangen sikte mot att kvala in sig till 1500 och 5000 meter på junior-EM i Borås i sommar.

Högby IF fick ändå se två representanter på pallen i Århus. Efter VM-tävlingarna avgjordes ytterligare lopp på samma bana. Där segrade Nelly Össmar i damtävlingen och i herrklassen kom Anton Hermansson trea.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons