Historisk seger för nykomlingen

SSG har plockat sina tre första poäng i division 2. Det var inget fel på själva insatsen heller.
– Vi gör en jättebra match, säger SSG-tränaren Jimmie Nilsson .
Innebandy, div. 2 herr • Publicerad 15 oktober 2018
Förlust i premiären, men i den andra omgången plockade SSG sina tre första poäng i division 2 när man besegrade Nässjö på bortaplan.Foto: Magnus Jansson

När drygt halva matchen var spelad gjorde Charlie Nilsson mål och hemmalaget tog time out. Då stod det nämligen 0-6 på resultattavlan. Ett dominant SSG hade gjort fyra mål på tio minuter.

– Det börjar sätta sig mer och mer, tycker jag och Kalle (Karl-Oskar karlsson, assisterande tränare) i alla fall. Vi har lite mer tydliga linjer hur vi ska göra och hela laget gör en jättebra match, säger tränaren Jimmie Nilsson.

Nässjö är ett etablerat division 2-lag och gaskade upp sig efter avbrottet. Man reducerade till 4-8 en bit in i den sista perioden. Slutresultatet 5-8 kom med bara några minuter kvar och det var aldrig någon fara på taket för ölänningarna.

– Jag tror nog att Nässjö kommer få det tufft den här säsongen.

Fjolårets poängkung Anton Fransson hade en relativt anonym premiär. Nu stod forwarden för tre mål och två assist när nykomlingen tog sin första, historiska trepoängare i division 2.

– Hela laget förtjänar beröm för den här insatsen, säger Jimmie Nilsson.

Anton Fransson noterades för sammanlagt fem poäng.