Annons

HFF nöjda trots 0–4: ”Spelet var riktigt bra”

Ännu en förlust. Och ännu en helt okej insats spelmässigt. Det har blivit lite av en vana för Högsrum efter sommaruppehållet. 0–4 mot Kalmar City var inget undantag.
– Det var kanske den bästa matchen vi gör rent spelmässigt under året, säger Martin Andersson.
FOTBOLL, DIV. 6 • Publicerad 3 september 2018

Med två baklängesmål i varje halvlek var det målmässigt inte så mycket att snacka om när Högsrum tog emot Kalmar City. Men spelmässigt var det desto intressantare enligt HFF-tränaren Martin Andersson.

– Det var kanske den bästa matchen vi gör rent spelmässigt under året. Sedan går det inte att säga så mycket när man förlorar med 0–4. Men i första skapade vi fler chanser än dem. Och vi spelade stundtals väldigt bra. Och då hade vi ändå ett par ordinarie spelare borta.

Annons

Bottenplacerade lag har ofta marginalerna mot sig. HFF är inget undantag då man fick ett avbräck på målvaktsposten precis innan match.

– Vi fick ju återbud från målvakten på vägen till samlingen, vilket gjorde att Henke (Gustavsson), en utespelare, fick stå. Han hade stått någon b-lagsmatch för S:t Sigfrid för flera år sedan. Han var snäll och ställde upp och jag lastar inte honom för något, men en van målvakt hade nog tagit något av målen.

Med en utespelare i mål och anfallare som är ovana att förvalta offensiva lägen blev Kalmar en allt för svår motståndare, trots att HFF var bättre mellan straffområdena enligt Andersson.

– Ja, för spelet ute på planen var riktigt bra. Och spelarna själva tyckte att det var bättre, sen orkade vi inte i nittio minuter och då gick vi ner oss i stället för att gå framåt. Vi gjorde något litet försök, men då åkte vi på ett i arslet i stället.

Vad i spelet är du nöjd med?

– Att vi vågar äga bollen och rulla den inom laget. Och med dåligt självförtroende är det kanske inte de bitarna man utvecklar mest, men jag tycker ändå att vi gör det. Det är ju för framtiden vi håller på och det märks på killarna att de tycker att det är roligt att försöka spela. Sedan har de hela tiden haft ett gott hjärta och krigat på fast de har gått på mina efter mina, säger Andersson.

– Jag tyckte även att vi var bättre senast mot Hulterstad (0–1, reds. anm.). Speciellt i första halvlek på den bedrövliga planen. De var ju bedrövade för att de inte fick chansen att spela som de ville mot oss.

HFF-tränaren vill inte lyfta fram någon enskild spelare efter matchen mot Kalmar, utan hyllar kollektivet.

– Jag tycker att alla gör det bra. De gör en jätteinsats allihop i nittio minuter. Jag är nöjd, trots resultatet.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons