Annons

Hemmalaget avgjorde tidigt - inga poäng till FGoIF

En snabbt avgjord match blev det när Färjestadens GoIF gästade ett blåsigt Dösjöbro i helgen.
Fotboll div. 1 • Publicerad 13 augusti 2018
Kajsa Jaensson och FGoIF förlorade på borta plan mot Dösjöbro IF.
Kajsa Jaensson och FGoIF förlorade på borta plan mot Dösjöbro IF.

Hemmalaget lyckades göra två snabba mål innan 30 minuter var spelade. Efter de hade tjejerna i Färjestaden svårt att komma igen och 2-0 blev även slutresultatet.

– Nä det var verkligen inte vår bästa match, tycker inte att vi kom upp i särskilt hög standard på nått ställe. Vi kan inte skylla på vinden heller, vi hade en halvlek med medvind, säger Kajsa Jaensson, kapten i Färjestadens GoIF.

Annons

I förra mötet mot Dösjöbro blev det hemmaseger med 3-1.

– Jag kan inte minnas att de var så kvicka som de va, de var väldigt duktiga på att flytta boll och springa runt oss och ta fighten. Vi förlorade väldigt mycket närkamper. Vi brukar ändå vara bra på de, men de var ett snäpp vassare.

Inte heller i andra halvlek kom Färjestadstjejerna upp tillräckligt för att få med sig några poäng hem och även ”Hesse” är besviken efter matchen.

– Vi tyckte det såg bra ut, de va en bra uppvärmning. Sen när de sätter igång är vi passiva och vi såg väldigt energilösa ut i vårt anfallsspel. Sen slarvar vi också, säger ”Hesse”.

Vinden ställde även den till det och gav motvind både bildligt och bokstavligen.

– Vi har världens motvind i första halvlek och de gör mål på våra misstag.

Vad förlorade ni på?

– Det var våran oskicklighet som bidrog till deras skicklighet. Vi slarvade.

Emelie NordquistSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons