Annons

Hellsten fortsätter på Tallhöjden

Johan är klar för en ny säsong. Det är även assisterande tränarna Johan och Johan. Trion Hellsten, Jaensson och Grönroos fortsätter på FGoIF-bänken 2019.
– Rom byggs inte på en dag.
Fotboll, div 1 • Publicerad 24 september 2018
Johan Hellsten fortsätter att träna Färjestadens damer tillsammans med Johan Jaensson och Johan Grönroos.
Johan Hellsten fortsätter att träna Färjestadens damer tillsammans med Johan Jaensson och Johan Grönroos.

Johan Hellsten gjorde comeback på tränarbänken i Färjestaden under förra hösten när laget räddade sig kvar i division 1. Nu blir han kvar på Tallhöjden även 2019.

– Jag kände väl redan när vi gick in i det här att Rom byggs inte på en dag. Jag vill ha ett långsiktigt tänk för att kunna bygga inför framtiden.

Annons

Laget parkerar på en femteplats med 32 inspelade poäng när två serieomgångar återstår. Det är den bästa säsongen hittills under division 1-sejouren – och därmed också någonsin.

Även assisterande tränarna Johan Jaensson och Johan Grönroos är med på båten. Jaensson har varit ”Hesses” radarpartner under många tidigare FGoIF-säsonger. Grönroos anslöt under årets sommaruppehåll.

– Det känns givetvis bra att de också är sugna och att vi tre kör. Kajsa (Jaensson, FGoIF-försvarare tillika dotter till Johan Jaensson) studerar ju fortfarande och kommer inte att gå någonstans. Så det var naturligt för honom att fortsätta.

Nu börjar arbetet med att bibehålla en slagkraftig trupp.

– Jag har inte pratat med någon av spelarna än. Det är det som kommer härnäst, säger Johan Hellsten.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons