Annons

Helgesson anfallare i SSG-bygget: ”Bäst på plan”

Fotboll, träningsmatch herr • Publicerad 25 mars 2019
Ytterback, mittback, innermittfältare. Den här säsongen kan Johan Helgesson lägga till anfallare på SSG-cv:et: ”Han kommer bli nyttig”, säger John Petersson.
Ytterback, mittback, innermittfältare. Den här säsongen kan Johan Helgesson lägga till anfallare på SSG-cv:et: ”Han kommer bli nyttig”, säger John Petersson.Foto: Arkivfoto

SSG spelade faktiskt två träningsmatcher förra veckan. I onsdags kväll förlorade man med hela 6-0 mot division 4-gänget Ängö.

John Petersson är ångerfull efter mötet med sin förra klubb.

Annons

– Vi sökte egentligen match för b-laget. Vi spelade med alla de unga och det blev för tufft motstånd. Det har jag lite dåligt samvete för, säger han.

Helgens match mot S:t Sigfrid blev desto roligare. SSG ledde med 4-0 redan i halvtid. Petersson är särskilt nöjd med strukturen i anfallsspelet.

– Vi kommer till många olika chanser och kan göra mål på flera olika sätt. Det var mycket närmare att vi vann med 10-0 än 5-1.

Det har stuvats om en del i laguppställningen under försäsongen. Johan Helgesson har fått uppleva många olika positioner i sin karriär. Den här säsongen är 27-åringen tänkt att gå som anfallare.

Helgesson fick en mötande forwardsroll mot S:t Sigfrid och gjorde två mål.

– Jag skulle säga att han var bäst på plan. Jag hade honom när jag var i Ängö också, han var bäst även där. Det kommer bli lite ändringar jämfört med vad folk är vana vid, men ja, han kommer garanterat gå som forward i år, säger John Petersson.

Läs mer om helgens öländska fotbollsmatcher här:

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons