Annons

Hektiska dygn väntar FBC i återstarten

Herrarnas SSL drar i gång efter landslagsuppehållet. På fredagen väntar dubbla derbyn i division 2. ÖB-sporten går igenom förutsättningarna inför de tre matcherna.
Innebandy • Publicerad 7 februari 2019
Två starka derbysegrar innan landslagsuppehållet. Nu ska FBC Kalmarsund springa i gång SSL igen.
Två starka derbysegrar innan landslagsuppehållet. Nu ska FBC Kalmarsund springa i gång SSL igen.

SSL, herr

Jönköpings IK - FBC Kalmarsund

Annons

Kommentar: Ett kortare landslagsuppehåll är över och FBC rivstartar med en hektisk 48-timmarsperiod: Jönköping på torsdagskvällen och Linköping på lördag eftermiddag, båda matcherna på bortaplan.

Kalmarsund gjorde en plattmatch hemma mot Jönköping i början av januari. Det var FBC:s senaste förlust efter ordinarie tid och sedan dess har man växlat upp rejält. Laget var inne i en fantastisk formbubbla innan landslagsuppehållet och det gäller att försöka ta vid där man avslutade.

Jönköping är fem poäng bakom FBC i kampen om slutspelsplatserna. En bortaseger skulle haka av konkurrenten en aning. Den möjligheten tror vi Kalmarsund fullföljer. 3-4.

Division 2, herr

SSG IF (9) - Nybro IBK (7)

Kommentar: Tre ruskigt sköna poäng mot Gnosjö senast, men än är inte nykomlingens kontrakt säkrat. Nu väntar en period med tufft motstånd för SSG, där derbyt mot Nybro är först ut. Smålänningarna avgjorde sent och vann höstens möte med 7-5. Det här derbyt känns öppet på förhand, men gästerna får trots allt ta på sig ett litet favoritskap. Kniper SSG en poäng? 4-4.

Division 2, dam

Mörbylånga GoIF (5) - FBC Kalmarsund Ungdom B (2)

Kommentar: Första trean är i hamn, jumboplatsen lämnad och Mörbylånga kan blicka uppåt? Nja... Efter det sköna och stora trendbrottet mot bottenkonkurrenten Svala senast så väntar återigen tuffare motstånd och nytt derby för Mörbylånga. FBC Ungdoms bilaga har gjort en fin säsong och är storfavorit här. Ett hemmalag med ny energi bör dock kunna hålla nere siffrorna. 2-5.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons