Annons

Hårt jobb för FBC:s klubbchef: ”Som mest intensivt nu”

Med SSL-kontraktet bärgat är det inte direkt vila och återhämtning som gäller för FBC Kalmars sportchef Per Viberg.
– Många säger att det efter säsongen är lugnt och skönt fram till midsommar. Men för mig är det precis tvärtom. Det är som mest intensivt nu.
INNEBANDY, SSL • Publicerad 12 april 2018
Per Viberg jagar ett tiotal spelare: ”Simon Götz har tackat nej, Kevin Björkström besöker oss i helgen.”
Per Viberg jagar ett tiotal spelare: ”Simon Götz har tackat nej, Kevin Björkström besöker oss i helgen.”

En stor del av jobbet går ut på att få ordning på spelartruppen inför kommande säsong. Just nu har FBC fem spelare var kontrakt går ut. Och enligt Viberg ser det ljust ut.

– Vi har pratat med alla som har utgående kontrakt och ingen vill sluta, vilket är positivt.

Annons

Och förutom kontraktförnyelser är arbetet med att hitta nyförvärv i full gång.

– Vi har en lista på nio eller tio spelare som vi jobbar hårt med just nu. En av dem är Kevin Björkström från Karlstad.

– Kevin besöker oss i helgen. Där är det nära, säger Viberg.

– Även Andreas Stefansson och Simon Götz från AIK är intressanta. Men där har Götz tackat nej då hans tjej ville bo i Uppsala-området.

När det gäller tränarfrågan vill klubben förlänga med Adam Kallenberg.

– Vi jobbar i frågan fortfarande. Adam kände sig klar med laget och ville jobba mer som sportchef. Nu har han fått en fråga om förlängning.

Enligt Viberg funderar man på att skapa en sportgrupp där tre personer ska ingå och utifrån olika ansvarsområden leda laget i stället för att ha en renodlad sportchef. Tanken är då att Kallenberg ska vara en av de tre med inriktning mot träningar och det rent sportsliga.

Ur ett ekonomiskt perspektiv är det en stor omställning att kliva upp i högsta serien. Men även om inkomsterna självklart är större är skillnaderna inte så stora som inom vissa andra idrotter, säger Viberg.

– Det är inte de där gigantiska skillnaderna som hockeyn och fotbollen har när man går upp i högsta serien. Vi får runt 300 000 kronor när vi går upp.

– Sponsringen är den största inkomsten för oss. Jag kan i och för sig tycka att företagen på Öland är lite försiktiga, men de är ändå med och är villiga att exponera sig.

Annons

Hur ser er målsättning ut inför nästa säsong?

– Vi satte en 5-årsplan direkt när jag började förra året. Enligt den skulle vi gå upp i SSL efter första året och andra året skulle vi komma topp-8 och gå till slutspel.

– Inom fyra år ska vi nå topp fyra.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons