Annons

Här är förutsättningarna inför höstpremiärerna

SSG spelade sin höstpremiär under fredagskvällen. Fram till måndag kväll så är det dags för ytterligare sju öländska lag att starta seriespelet efter sommaren. ÖB-sporten går igenom förutsättningarna.
Fotboll • Publicerad 3 augusti 2019
Axel Petersson och Ali Husseins IFK Borgholm spelade 3-3 mot Björn Fjellström och Pelle Nilssons Böda/Högby i våras. Nu möts de igen i den första höstomgången av division 5.
Axel Petersson och Ali Husseins IFK Borgholm spelade 3-3 mot Björn Fjellström och Pelle Nilssons Böda/Högby i våras. Nu möts de igen i den första höstomgången av division 5.Foto: Magnus Anderberg

Division 1, dam

Inför: Växjö DFF Akademi (11) - Färjestadens GoIF (5)

Annons

Division 2, dam

Söndag: GAIF (4) - Näsums IF (9)

Kommentar: En ”hängmatch” från våren som fullbordar den 13:e serieomgången. GAIF får gå som favorit och har chans att haka på toppstriden ordentligt vid seger här – och man bör kunna lösa tre poäng. 4-1.

Division 3, herr

Inför: IFK Karlshamn (4) - GAIF (8)

Division 4, herr

Lördag: Smedby BoIK (6) - RM IF (11)

Kommentar: ÖM-tvåan RM har fått bra matchning inför höststarten. Nu måste trepoängarna börja trilla in direkt för att seriejumbon ska kunna rädda kontraktet i höst. Smedby blandar och ger men får vara knapp favorit här. Ölänningarna har ändå god poängchans, löser man ett kryss? 1-1.

Måndag: Färjestadens GoIF (4) - Blomstermåla IK (10)

Kommentar: Blomstermåla, som befinner sig på negativ kvalplats, tvålade till Ingelstad med 7-3 i sista vårmatchen. Var det ett första tecken på en uppryckning? Nja. Färjestaden räddade en poäng sent i vårmötet, men det var innan man fått fart på offensiven. Nu känns hemmalaget åtminstone ett nummer större. 3-1.

Annons

Division 5, herr

Lördag: Böda/Högby (3) - IFK Borgholm (2)

Kommentar: Ett högintressant derby direkt i återstarten. IFK har skapat sig en poänglucka mellan de två kvalplatserna och är fortfarande obesegrat efter vårsäsongen. Blir Böda/Högby laget som ändrar på det? Svårt att avgöra vem som är bäst förberedd efter sommaren. Vårens derby på Borgholms IP slutade 3-3 och ett kryss ligger nära till hands här också. 2-2?

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons