Sport

HAIK tog tre poäng utan att övertyga: ”Nära att publiken gick hem"

FOTBOLL, DIV. 6 Artikeln publicerades
Joel Fogby gjorde matchens enda mål mot HFF.
Joel Fogby gjorde matchens enda mål mot HFF.

Fyrtiofem minuters hyfsad fotboll var tillräckligt för Hulterstad när man med nöd och näppe slog Högsrum hemma på Kvarnvallen med 1–0. HAIK:s lagledare Janne Eriksson var inte allt för nöjd med insatsen – speciellt inte i den första halvleken.

– Det var riktigt bedrövlig fotboll. Nästan som två pojklag som spelade.

Hulterstads AIK – Högsrums FF 1–0 (0–0)

Målet: 1–0 Joel Fogby.

Ett derby behöver inte nödvändigtvis vara en garanti för en bra eller underhållande fotbollsmatch. Det kan nog de flesta närvarande på Kvarnvallen instämma i efter tisdagens drabbning mellan Hulterstad och Högsrum.

Den första halvleken var en katastrof. I alla fall om man ska tro HAIK:s lagledare Janne Eriksson.

– Det var för bedrövligt. Det var nog nära att publiken gick hem för det var riktigt bedrövlig fotboll. Nästan som två pojklag som spelade.

De första 45 minuterna präglades av få chanser och mycket bollbyte på mittplanen mellan lagen. Och att ställningen var 0–0 i paus kunde nog få ha några allvarligare invändningar mot.

– Men i andra halvleken var det bättre. Då fick vi ordning på lite spel och under den första halvtimmen rullade vi fram många chanser.

Bland annat skramlade hemmalaget fram både ramträffar, bommade frilägen och straffmissar. Men när knappt tjugo minuter återstod av matchen kom till slut målet när Joel Fogby, som varit på planen i en minut, kunde sätta bollen på sitt första tillslag. Det var ett misstag från annars duktige Daniel Ljungström Anzelius i HFF-målet som bäddade för målet, då en lång boll studsat över honom och friställde HAIK:s målskytt som kunde lägga in bollen i det övergivna målet.

– Sedan blev vi nervösa igen och backade hem och skulle bevaka ledningen och då jämnade spelet ut sig igen. Men Högsrum hade knappt någon chans tror jag, förutom någon på slutet kanske. Men det var stabilt i den andra halvleken, säger Eriksson som trots en dålig första halvlek ändå kunde glädjas åt de tre poängen.

– Den första halvleken får vi försöka glömma och istället ta med oss att vi i alla fall skapade lite chanser i andra. Och så var det ju tre poäng, så nu ser vi framåt...

Någon som du vill lyfta fram efter matchen?

– Nä, det kan jag inte göra för det var slätstruket överlag.