Sport

Straffdrama i slutsekunderna: ”var spyfärdig”

Fotboll, div. 3 Artikeln publicerades
Emil Börjesson efter att ha avgjort på straff i slutsekunderna.
Emil Börjesson efter att ha avgjort på straff i slutsekunderna.

Kalldusch med kvittering drygt fem minuter från slutet. Men Glömminge–Algutsrum lyckades komma tillbaka och avgöra, på straff i sista sekunderna genom Emil Börjesson.

– Jag har aldrig varit nervös innan på straffar men nu kände jag att jag inte riktigt hade benen med mig, jag var spyfärdig.

Glömminge–Algutsrums IF – IFK Osby 2–1 (0–0)

Målen: 1–0 Oscar Borg, 2–0 Emil Börjesson.

Kvarnligan

3) Emil Börjesson

Matchvinnare med straffmål i sista sekunderna. Men oavsett hade han lagit beslag på tre kvarnar. Spelmotorn serverade kliniska genomskärare framåt gång på gång eller dribblade sig igenom. Trots en svensexa i benen alltså…

2) Petter Ernberg

Med sin kombo av klurighet och explosivitet hittade han vägar framåt och skapade lägen för minst ett mål.

1) Oscar Borg

Väldigt aktiv, ständigt spelbar och med stark attityd i närkamperna. Framför allt i första halvlek. Och i andra gjorde han 1–0 på ett smått konstnärligt vis.

Efter en jämn första halvlek tog matchen fart ordentligt i andra, Glömminge–Algutsrum kom fram i våg efter våg och Oscar Borg gav laget ledningen efter ett skott–inlägg som dansade över målvakten och stolpe in.

– Vi tar över och skapar mycket lägen, vi skulle haft 2–0, säger Emil Börjesson.

Istället kom 1–1 med bara drygt fem minuter kvar.

– Jäkla billigt mål vi släpper in. Tråkigt när vi känner att vi har matchen där vi vill. Vi ligger rätt och de skapar inte så mycket annars. Men vi faller ner lite där på slutet och på blir det lätt sådana slumpchanser, säger Emil.

– När de gjorde 1–1 kändes det lite som att det skulle sluta så, då gick vi lite på knäna, säger tränare ”Tobbe” Bengtsson.

Men GAIF lyckades flytta upp och gå för vinsten.

– Vi lyckas samla mod och trycka på sista minuterna, det var starkt.

– Svårt höja sig efter ett sådant mål men jag tycker vi gör det jäkligt bra, säger Emil.

Och han skulle få huvudrollen på slutet. Domaren blåste då andra straffen i matchen till GAIF, första hade Morgan Westerlund bränt utanför.

– Emil ville bli utbytt långt innan men han är en sådan spelare man vill ha kvar så länge som möjligt på plan. Och det var skönt vi hade kvar honom idag.., säger ”Tobbe”.

– Jag brukar ju vara kylig på straffar. Men jag ska vara ärlig och säga att det var tufft som fan idag, vi hade svensexa för brorsan (Tim Börjesson) i helgen så jag var inte i mitt esse och benen rätt trötta om man säger så. Jag var nästan spyfärdig på slutet, berättar Emil.

– Jag har aldrig varit nervös innan på straffar men nu kände jag att jag inte riktigt hade benen med mig, samtidigt vet jag att en straff sitter nio av tio gånger.

Du gick fram till ”Challe” Nilsson innan, snackade ni om var du skulle sätta den eller?

– Nä, jag sa till honom att jag var trött och ifall han ville ta den men han sa att den var min. Så då fick jag gå fram, jag hade inte bestämt mig innan men målvakten gick rätt tidigt så jag väntade ut honom och la den i andra sidan.

Bara sekunder senare gick slutsignalen.

– Skönt eftersom vi var värda poäng förra veckan, hade varit tungt tappa poäng igen. Det är ofta när man förlorar så här tighta matcher som man hamnar i botten. Skönt få ta poäng såhär direkt in i serien, säger Emil.

– De hade mycket boll men skapade inte så mycket och vi ska avgöra tidigare. Sett till chanserna vi skapar ska vi vinna. Viktigt att studsa tillbaka från första matchen, säger ”Tobbe”.

En som gjorde sin första hemmamatch på många år för Glömminge var Johan Anbacken, han snurrade upp Osbyspelarna flera gånger på sin vänsterkant när han byttes in.

– Det kändes bra, lite pingislunga i början men så är det, haha.

– Jag tycker vi är mycket bättre i andra när vi vågar hota deras yttrar som inte är alltför snabba. Vi skapade lägena att avgöra, det är väl skärpan som saknas.

Anbacken har bott och spelat i Göteborg de senaste åren.

– Jäkligt kul att vara tillbaka, mycket folk här och det är många man känner igen i publiken. Fantastiskt roligt.

Och tre pinnar direkt i första hemmamatchen.

– Ja, otroligt viktigt, det hade varit tungt att inte få med sig tre poäng här. Kanske ingen vidare match men sådana ska vinnas också och vi visar bra hjärta på slutet. Jäkligt skönt.