GAIF-vinst mot Lindsdal: ”Vi spelade fantastiskt bra”

Efter en lysande inledning på matchen och en stabil andra halvlek kunde Glömminge-Algutsrum vinna mot Lindsdal med 2–1.
– Det var en bra match! Bra insats av hela laget, säger GAIF-tränaren Mikael Grahn.
FOTBOLL, DIV. 2 DAM • Publicerad 25 juni 2018
Ida Johansson gjorde 1–0 till GAIF på straff.

Efter en ganska slät figur senast mot Ronneby väntade på måndagskvällen en tuff bortamatch mot Lindsdal för Glömminge-Algutsrum.

Men GAIF inledde bra. I den 21:a minuten kunde Ida Johansson ge bortalaget ledningen på straff. Men den glädjen varade bara i någon minut. För kort efter målet kvitterade Lindsdal till 1–1. Därefter var det en ganska jämn match fram till pausvilan.

I den andra halvleken var det fortsatt jämnt, men GAIF tog över allt mer och i den 70:e minuten kunde Johanna Arvidsson göra 2–1 till gästerna efter hörna från Jenny Hedfors.

Enligt GAIF ordförande, Bitte Börjesson, kunde man komma längre upp i banan en bit in i andra halvleken efter en del byten.

– Vi pressar på med hela laget. Men Lindsdal är inte ofarliga i kontringarna.

GAIF hade även efter målet en del chanser att utöka ledningen, men 2–1 stod sig matchtiden ut.

– Vi spelade fantastiskt bra första tjugo. Sedan kom vi in i någon liten svacka. Men vi redde ut det rätt bra och fick bra tryck i andra. Det var en bra match! Bra insats av hela laget, berömmer GAIF-tränaren Mikael Grahn efter matchen.

Var det något specifikt i spelet som var bra?

– Vi försökte rulla och få bra driv i spelet. Det var en bra lagmatch. Vi jobbade bra tillsamman hela laget. Alla ville vinna.