Sport

GAIF vände och vann tät kamp i ÖM

Fotboll, ÖM Artikeln publicerades
Johan Helgesson – en gigant i mittförsvaret för SSG. Här i duell med Morgan Westerlund.
Johan Helgesson – en gigant i mittförsvaret för SSG. Här i duell med Morgan Westerlund.

Skrällvittringen väcktes på Björkvallen i år med när Martin Gustavsson gav SSG ledningen i början på andra halvlek. Men bara minuten senare dog den.

– De kan ju slå division 2-lag när de börjar kriga, de är ruggiga, säger Andreas ”Snurre” Persson som avgjorde till 2–1 för Glömminge–Algutsrum.

SSG – Glömminge–Algutsrums IF 1–2 (0–0)

Målen: 1–0 Martin Gustavsson, 1–1 Johan Anbacken, 2–1 Andreas Persson.

Det var en jämn första halvlek där det knappast syntes att det GAIF spelar två divisioner högre upp, Anton Fransson hade öppet läge att göra 0–1 på gamla lagkamraterna i SSG men hemmalaget stack upp till flera halvchanser.

– Typisk derbykaraktär, inget skönspel. Det blir mest långbollar, vi får inte riktigt till det, säger ”Snurre”.

– Planen ser jäkligt fin ut utifrån men det är fruktansvärt gropig och studsig, helt otroligt. Så det gick ju knappt att rulla ordentligt, utan det blir kämparkaraktär på matchen.

Du har mött SSG några gånger och vet att de är jäkliga att tas med i sådana här matcher.

– Ja fan, de kan ju slå division 2-lag när de börjar kriga, De är ruggiga på det där och de gör det bra idag med tycker jag efter sina förutsättningar.

Ni har många killar i laget som däremot aldrig mött SSG tidigare, de måste bli rätt överraskade av att ett division 5-lag bjuder så tufft motstånd.

– Ja, faktiskt de som inte är härifrån får ju uppleva något nytt, haha.

Andra halvlek hann knappt dra igång innan Martin Gustavsson rann igenom och rullade iskallt in 1–0 till SSG.

– Det var väl en liten väckarklocka och det var nog rätt viktigt för oss att få in kvitteringen rätt fort, för när de har lite medgång i en sådan här match som är årets roligaste för dem så kan allt hända, säger ”Snurre”.

Johan Helgesson var en gigant i mittförsvaret matchen igenom, med Mattias ”Nisse” Nilsson och Joakim ”Pucken” Olsson borta.

– I andra börjar vi bra och säger att vi ska ta det en kvart i taget men sedan när Martin gör mål så blir vi lite ”unga”, vi gör bort oss med två tunnlar och sedan får de sätta kvitteringen, berättar Helgesson.

Kvitteringen kom bara minuten efter att skrällvittringen väckts och sedan kom GAIF:s avgörande mål kort därpå.

– Vi har inte råd att släppa in två sådana mål om vi ska vinna. Vi blir lite trötta, men vi har massor av lägen att få bort den där hörnan.

”Snurre”:

– Det var som en flipperkula den hörnan, den går fram och tillbaks. Landar framför mina fötter, jag drar till och den går in. Mest flyt.

 

Andreas ”Snurre” Persson avgjorde.
Andreas ”Snurre” Persson avgjorde.

Precis som mot Karlshamn kliver du in och avgör?

– Haha, nja, det berodde väl kanske inte på mig idag direkt.

Men du kommer ändå in och gör mål igen, snart kan ”Tobbe” inte göra annat än att lira dig från start?

– Ah, jag har har haft problem med en baksida länge så vi försöker dra igång det lite sakta, det är en lång säsong. Tanken är väl att spela lite mer från start framöver.

Du ser ut att vara i gott slag, några pannor mindre än i Högsrum ifjol?

– Ja, det är nog tio kilo ungefär som jag gått ner i vinter. Vi har tränat på hårt med den där jävla crossfiten. Det ger väl utdelning.

Nytändning?

– Ja, det var länge sedan fotbollen var så här rolig, vi har fått ihop det bra med en härlig grupp.

Trots förlusten, SSG stod för en heroisk insats.

– Vi får vara jättenöjda med matchen ändå, alla unga spelar och gör det bra. Vi har börjat spela mer som ett lag, det gäller serien med. Men klart det hade varit fint med straffar här idag, avslutar Helgesson.

Nu väntar Högsrum i kvartsfinal för Glömminge, kolla in lottningen här.