GAIF tappade vinsten i slutminuten: ”Halvsurt”

Glömminge hade ledningen med 3–2 när en minut återstod. Men med en av matchens sista sparkar lyckades tabelljumbon Kalmar Södra trycka in en sen kvittering.
– Det var ett rättvist resultat, men det är surt när de gör mål när det är en minut kvar, säger tränaren Mikael Grahn
FOTBOLL, DIV. 2 DAM • Publicerad 20 augusti 2018
Amanda Ahlström gjorde en stark insats i anfallet.

GAIF tvingades lämna walk over förra omgången när man skulle möta serieledarna Lörby. Nu, mot jumbon Kalmar Södra, lyckades man få ihop tillräckligt med spelare.

Inför matchen hade Kalmar Södra endast tagit en poäng på tretton omgångar. Men när topplaget GAIF kom på besök lyckades man fördubbla sin poängskörd.

Det var dock gästerna som inledde starkast och tog ledningen efter nio minuter genom Amanda Ahlström. Ledningen höll sig i knappt tjugo minuter tills Kalmar kvitterade.

Men bara några minuter senare tog GAIF åter ledningen genom Emma Wahlberg.

Glömminges 2–1 stod sig till halvtidspausen. Och det var inte bara jämnt resultatmässigt, utan även spel- och chansmässigt.

I den andra halvleken kunde hemmalaget åter kvittera efter drygt tjugo minuters spel. Men med knappt tio minuter kvar tog GAIF åter ledningen i matchen genom ”nyförvärvet” Evelina Jansson som kommit tillbaka till laget efter att ha fått barn. 3–2 såg länge ut att bli slutresultatet, men med en minut kvar lyckades Kalmar trycka in 3–3.

Enligt GAIF-tränaren Mikael Grahn var resultatet, trots den sena kvitteringen, ändå inte orättvist.

– Det var en jämn tillställning med chanser åt båda håll. Men det är så klart lite halvsurt när de gör mål när det är en minut kvar.

Kalmar Södra har bara tagit två poäng hittills - är det ett bottenlag ute på planen också?

– Nä, det är det inte. De hade fått in några äldre spelare också så det är ett duktigt lag. De har ju en giftig tjej i anfallet (Lina Thor, reds. anm) som är ruggigt duktig. Så de är värda mer poäng än vad de har när man ser dem spelmässigt.