Annons

GAIF kollapsade i derbyt: "Det är ridå"

En derbypinne hade räckt. Men GAIF får vänta på det säkrade kontraktet.
– Jag tycker man kan förvänta sig mer av spelarna.
Fotboll, div. 3 • Publicerad 14 september 2018
4-1-seger i derbyt på Lunden i juni för Andreas ”Snurre” Persson och hans GAIF. Nu fick Nybro gruvlig revansch.
4-1-seger i derbyt på Lunden i juni för Andreas ”Snurre” Persson och hans GAIF. Nu fick Nybro gruvlig revansch.Foto: Magnus Anderberg

Det är fortfarande ingen större fara på taket och det ska till ett större mirakel för att Nybro ska käka upp avståndet. Men Glömminge-Algutsrum missade den första chansen att knyta ihop säcken och säkra kontraktet. Hemmalaget satte 1-0 redan efter tio minuters spel via en misstänkt offsidesituation.

– Vi gör ett felaktigt uppspel och slår bollen på en av deras spelare, som i sin tur sätter en genomskärare i djupled. Grabbarna hävdar att det är offside men jag vet inte riktigt. Första halvleken är ganska jämn, vi har några jäkligt fina lägen som vi måste sätta, samtidigt som de också skapar chanser, säger lagledare Patrik Nilmert.

Annons

När timmen var spelad kom också 2-0. Trots en del lägen och försök lyckades aldrig bortalaget få kontakt. I stället kom trean med cirka fem minuter kvar och då var det naturligtvis över. Som salt i såret kom också 4-0 i slutminuterna.

– Det är ridå. Vi gör en oerhört blek andrahalvlek. Vi inleder piggt första tio minuterna, sedan är det en kommunikationsmiss som leder till 2-0 och sedan vet jag inte vad som händer. Det är en väldigt blek insats överlag och jag tycker man kan förvänta sig mer av spelarna, speciellt när det är derby. Det är bara att bryta ihop och komma igen.

Nybro ligger fortfarande kvar på negativ kvalplats. Inför lördagens matcher är det åtta poäng och fyra lag som skiljer upp till GAIF, när tre omgångar återstår.

– Det hade ju räckt med en poäng för att säkra det, fast det ska ju till mycket ändå. Men man ska inte ropa hej förrän det är klart, det har man lärt sig.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons