Annons

GAIF fyra i division 3 – så står sig bedriften historiskt på Öland

Glömminge–Algutsrums herrar skrev in sig i historieböckerna på söndagen när de efter seger mot Ronneby tog en fjärdeplats i division 3.
Bästa placeringen någonsin för Glömminge och främsta den här sidan millenieskiftet ihop med Färjestadens GoIF.
Fotboll • Publicerad 1 oktober 2018
”CC” var bäst på plan när GAIF vann sin sista hemmamatch.
”CC” var bäst på plan när GAIF vann sin sista hemmamatch.

– Det här är lite en käftsmäll till alla som tvivlat på oss och sagt att vi är ett luftslott, säger Tobias Bengtsson, tränare Glömminge–Algutsrum.

Jumbon Ronneby stretade emot duktigt i sista matchen för säsongen på Glömmingelunden. 0–0 i paus.

Annons

– Det är lite halvdant, vi är inte riktigt vän med bollen och Ronneby har några duktiga spelare. Men sedan höjer vi oss i andra.

Med timmen slagen kom första målet. Och sedan var det klassisk ketchupeffekt.

– Därefter är det bara ett lag på banan, vi skapar lägen hela tiden och vi kan göra fem eller sex mål.

Det slutade med 4–0-seger.

– Känns bra, vi har flera viktiga spelare borta här och det visar igen att det är den breda truppen som tagit oss till den här placeringen.

Fjärde plats i division 3 alltså. För med en omgång kvar är avståndet ointagbart både uppåt och neråt. Det innebär den bästa placeringen någonsin för Glömminge, och Algutsrum.

– Klart det känns bra och stort. Lite frustrerande är det att vi lagt några matcher så att vi inte är med och slåss om kvalplatsen uppåt men överlag har vi gjort en jättebra säsong, konstaterar ”Tobbe”.

Kikar vi i historieböckerna hittar vi inget öländska lag som överträffat GAIF:s bedrift på 2000–talet. 2006 samt 2004 kom Färjestadens GoIF också fyra i division 3 – tillsammans med dessa gäng är GAIF 2018 bäst på den här sidan millenieskiftet.

– Rätt häftigt att göra det nu, det har varit sånt jäkla snack om att spelare är för gamla och att det här bara skulle röra sig om framgångar ett par år för Glömminge, säger ”Tobbe”.

– Nu har vi varit bäst på Öland fem–sex år och gör den bästa säsongen någonsin. Och då ska vi ha i beräkningen att vi möter många lag där spelarna har tio papp i månaden, hos oss får spelarna inte ens benskydd.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons