Annons

GAIF försvarade titeln i Kalmar

Två öländska finallag på damsidan och ett på herrsidan.
GAIF:s damer vann Ocab Cup för andra året i rad efter finalseger mot Mörbylånga.
– Vem som helst av oss hade kunnat vinna, säger GAIF-tränaren Henrik Karlsson.
Futsal, Ocab Cup • Publicerad 4 februari 2019
Glömminge-Algutsrums vinnartrupp i Ocab Cup 2019.
Glömminge-Algutsrums vinnartrupp i Ocab Cup 2019.Foto: Ängö BK

Glömminge-Algutsrums damer vann Ocab Cup 2018 och på söndagen försvarade man titeln. I semifinalen besegrade laget Lindsdal efter straffläggning. Finalen blev sedan ett öländskt möte mot Mörbylånga, som även de tagit sig till final via straffar i sin semifinal mot IFK Kalmar F17.

GAIF gick upp i en 2-0-ledning. Mörbylånga fick till en reducering i slutminuten och finalresultatet skrevs till 2-1.

Annons

– Det var en jämn turnering. Både Mörbylånga och Lindsdal var duktiga också och vem som helst av oss tre hade kunnat vinna, om jag ska vara ärlig, säger GAIF-tränaren Henrik Karlsson.

Karlsson kan blicka tillbaka på en fin inomhussäsong. Utöver helgens seger så har man också ett guld i PAIF-cupen och en andraplats i Rälla.

Nästa vecka kör laget i gång försäsongen. Det är fortfarande oklart om Henrik Karlsson kan räkna med Johanna Bellander inför utomhussäsongen. Förra årets nyckelspelare har haft futsalkontrakt med Färjestaden under vintern. Nu har hon tagit en paus från fotbollen.

– Hon var lite trött på det. Vi har haft kontakten och sagt att vi ska höras när gräset blivit lite grönare.

Herrupplagan avgjordes på lördagen. Fjolårsmästarna SSG gick till final igen, men väl där fick man ge sig mot Kalmar AIK med 2-1. Kalmarlaget hade dessförinnan slagit ut Böda/Högby i semifinalen.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons