Framskjutna placeringar för Högbystjärnorna på Lidingö

Lidingöloppet • Publicerad 1 oktober 2018

Förra året vann David Nilsson Lidingöloppet på distansen 15 kilometer. Den här gången fick han nöja sig med en pallplats. Högby-löparen sprang in på en tredjeplats på tiden 47.04 och var 57 sekunder efter segrande Eskilstunalöparen Abraham Adhanom.

Ida Nilsson tävlade i den fulla distansen över 30 kilometer och slutade sexa på tiden 1.55.49. Högby-stjärnan var knappt tre minuter efter kenyanskan Sylvia Medugu som var först över mållinjen i damklassen.

I P19-klassen över 10 kilometer blev Omar Mohammed Ismael tvåa på tiden 32.48. Högby-talangen var därmed drygt halvminuten bakom vinnaren Yassin Abdi.

Bland övriga öländska löpare som deltog i arrangemanget återfinns bland annat Ocab RC-löparen Claes Hydvall som sprang de 15 kilometerna på tiden 58.59.

Glömminge-Algutsrums Viktor Olofsson, som tog ett uppehåll från fotbollen under säsongen för att genomföra Ironman, avverkade 30 kilometer på tiden 2.28.47.