Sport

Ifjol: spelarkris – nu: b-lag anmält

Fotboll, träningsmatch Artikeln publicerades
Clas Johansson är en av spelarna som är tillbaka i Högsrum.
Clas Johansson är en av spelarna som är tillbaka i Högsrum.

Högsrums FF var först ut med att träningsmatcha i helgen – dessutom blev det klart med en ny ordförande i Styrelsen efter Jonny Erlandsson.

– Jag är friskriven. Ulf Norlin tar över, berättar han.

Timmernabbens IF – Högsrums FF 6–0

 

Jonny Erlandsson proklamerade för några veckor sedan i ÖB–sporten att han lämnar styrelsen efter sju år som ordförande. I helgen var det årsmöte och Ulf Norlin tar över klubban. Nya styrelseledamöter blev Johan Nilsson och Lotta Aspegren.

– Ulf har varit ordförande en vända innan och haft hand om klubbtidningen, han har koll på läget så det känns bra, säger Jonny.

Han lämnar över ett a-lag med bra bredd. Förra året var det mycket snack om spelarbrist, nu har laget anmält b-lag igen för första gången på flera år.

– Först var det snack om ett samarbete med Hulterstad kring b-lag men det blev inget, vi fick några telefonnummer från dem istället och har några spelare ytterligare på gång.

Högsrum var först ut av alla öländska lag att spela träningsmatch, i helgen. Det blev förlust mot division 5–laget Timmernabben med 0–6.

– Det ska ju vara viss skillnad, men enligt rapporterna kom killarna igång bättre i andra halvlek. För fasiken, det känns positivt ändå att vi redan är igång, det visar på bra ambitioner.