Annons

Förlust i slutsekunderna för FGoIF: ”Har inget att skylla på”

En bra första halvlek följdes av en något sämre andra när Färjestaden ställdes mot Ängö på lördagen. Och avslutningen blev rent nattsvart för ölänningarna då hemmalaget nickade in 2–1 på övertid.
– Det känns givetvis surt att tappa poängen men det är som det är, säger Roger Bernhardsson.
FOTBOLL, DIV. 4 • Publicerad 27 augusti 2018
Jimmie Nilsson gjorde en bra match på en ovan position.
Jimmie Nilsson gjorde en bra match på en ovan position.

En jämnare tabell än division 4 Östra får man leta efter. Speciellt mittenskiktet där femman Färjestaden och nian Ängö nu står på samma poäng.

På Fredriksskans var det Ängö som inledde bäst, men några målmässiga avtryck gjordes aldrig. Istället tog Färjestaden över efter drygt tjugo minuter och efter 38 minuter fick Julian Simonsson iväg ett fint långskott som letade sig in i hemmalagets mål.

Annons

– Sista delen av första halvleken gör vi bra och gör dels 1–0 och har bud på något mål till. Vi spelar rätt tight och klarar av att hålla dem utanför oss, även om de har några chanser, säger Färjestadens assisterande tränare Roger Bernhardsson.

1–0 stod sig till pausvilan. I den andra halvleken går kvaliteten i gästernas spel något och Ängö kvitterar till 1–1 efter en knapp kvart.

– De kvitterar och det är väl inte så mycket att säga om egentligen. Vi har väl en eller två riktigt bra chanser också, men kommer inte riktigt upp i nivå i andra halvlek som vi vill.

1–1 står sig in i den 91:a minuten då hemmalaget lyckas nicka in segermålet.

– Det känns givetvis surt att tappa poängen där, men det är som det är. Det är tighta matcher allihop i den här serien och vi har ingenting att skylla på, utan vi får lära oss och gå vidare.

Det är väldigt tight i tabellen. Inte många poäng som skiljer ner till sträcken där nere...

– Å hu nej. Det är klart att vi behöver nog säkert få ihop 30 poäng för att det ska vara klart. Men det är vi övertygade om att vi ska klara av, säger Bernhardsson.

– Men visst är det tätt. Kalmar AIK går ju jättebra nu och de tog ju knappt ett poäng under våren. Det är väl kanske bara Påryd som är avhängda, sedan är det väl en sju-åtta lag som är inblandade i nedflyttningsstriden egentligen, om man ser det poängmässigt.

Vill du lyfta fram någon spelare?

– Jag tycker att Jimmie Nilsson gjorde det bra som mittback den här gången. Han har inte spelat där tidigare i år, men han är rutinerad och gör det på ett bra sätt. Och så tycker jag att Markus Johansson gör en bra match också.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons