Sport

FGoIF nollade efter blek insats: ”Vi är svaga offensivt”

FOTBOLL, DIV. 1 DAM Artikeln publicerades

Noll gjorda mål och en poäng på de två senaste matcherna. Färjestaden har problem med målskyttet just nu. Efter 0–1 och en blek insats mot bottenlaget Skurup var assisterande tränaren Johan Jaensson inte speciellt nöjd.

– Det var en rätt svag prestation av oss. Det här var ett lag vi bör slå med den kvaliteten som vi har i truppen, så vi är ganska missnöjda.

Färjestadens GoIF – Skurups AIF 0–1 (0–1)

 

Senast spelade Färjestaden 0–0 med mersmak borta mot Bromölla. Den här gången var det knappast någon smak överhuvudtaget på anrättningen. Inget av lagen förmådde att skapa några egentliga farligheter under nittio minuter. Enligt FGoIF:s assisterande tränare Johan Jaensson ligger åtminstone en del av förklaringen i underlaget.

– Förutsättningarna var knepiga med en halvdålig plan efter sommaren som helt plötsligt hade fått vatten på sig. Så det var svårspelat och inget av lagen, varken de eller vi, lyckades skapa särskilt mycket målchanser utan det var ställningskrig över nittio minuter.

Matchens enda mål föll efter en kvarts spel då ett inlägg från en Skurup-spelare seglade hela vägen in i mål.

– Vi lyckades förlora på att de fick felträff på ett inlägg som dansade in i det bortre krysset. Ingen människa kan tänka sig att det ska komma – inte ens den som skjuter den – så det är omöjligt att försvara sig emot, säger Jaensson.

– Det var i princip den enda gången de hade skott på mål under nittio minuter. Å andra sidan hade inte vi särskilt många konstruktiva avslut heller, så 0–0 hade väl speglat matchen.

Målet blev det enda i en i övrigt händelsefattig match. Och hemmalaget gjorde verkligen ingen av sina bättre insatser under säsongen enligt Jaensson.

– Nä, det var en rätt svag prestation av oss. Det här var ett lag vi bör slå med den kvaliteten som vi har i truppen, så vi är ganska missnöjda.

Det är andra matchen i rad som FGoIF går mållösa av planen. Och det är just offensiven som är föremål för kritik i efterhand.

– Vi var svaga på offensiv planhalva helt enkelt. Defensivt är det inte mycket att klaga på för vi släpper inte till någonting, men vi är svaga offensivt.

Vad beror den svaga insatsen på?

– Ibland så funkar det inte. Förra helgen gjorde vi en väldigt bra match och nu startade vi med exakt samma elva och får inte till det. Det är tjusningen och frustrationen med fotbollen, att plötsligt är det småsaker som gör att det inte funkar.

Jaensson menar att laget behöver använda sig av fler sätt att skapa lägen på under matcherna.

– Det vi behöver jobba med är att vi måste spela på det sätt vi pratar om. Där har vi mycket kvar att lära oss. Vi tränar ju på att ta oss till nästa nivå och då räcker det inte med att bara ha ett verktyg i verktygslådan, utan vi måste bli duktigare på andra verktyg och där är vi inte riktigt ännu, säger han.

– De hade en backlinje och ett centralt mittfält som var ganska skapligt och de spelade rejält och tufft. Då ska man ju inte slå bollen dit, utan till andra ställen på planen, men det lyckades vi inte med.