Sport

FGoIF krigade sig till seger efter drömmål

Fotboll, div. 4 Artikeln publicerades

 

Det var en ödesmatch i botten som stod och vägde som darr på ribban i 80 minuter. Sedan slog Jesper Karabyn till. Pang! Och minuterna efter Mattias Engqvist. Bom!

– Absolut mitt snyggaste mål i karriären, säger Karabyn.

Kalmar Södra IF – Färjestadens GoIF 1–2 (0–0)

Målen: 0–1 Jesper Karabyn, 0–2 Mattias Engqvist.

Superrutinerade Anders Bemervik klev in i Färjestadens mål i viktiga bottenkampen mot Kalmar Södra. Och som han gjorde det. 37–åringen höll kvar Färjestaden i matchen till en början.

– Han kommer in från ingenstans och gör det lysande i mål. Några riktigt avgörande räddningar, säger tränare Måns Fredriksson.

– Jäklar vad bra han är idag. Det är inte första gången det händer i år att vi inte riktigt är vakna i början. Men vi skärper till oss efter ett par lägen, säger Jesper Karabyn.

FGoIF tog över spelet men hade svårt att komma till lägen i första.

– Vi löper kanske inte tillräckligt offensivt. Det blev lättförsvarat för Södra. I andra höjer vi tempot och det fanns inget annat än att vinna den här matchen.

Det kändes knappast som en 0–0-match, lagen bytte chanser flitigt i andra.

– Matchen handlar mycket om inställning. Var otroligt viktig för att inte ramla ner i träsket, säger Karabyn.

– De måste ju vara desperat och vinna och egentligen vi med. Men jag tycker vi genomför det bra trots anspänningen, säger Fredriksson.

Joakim Mellborg och gänget i Färjestaden fick fart på offensiven i andra.
Joakim Mellborg och gänget i Färjestaden fick fart på offensiven i andra.

Det dröjde till minut 79 innan nollan sprack. Efter en hörna fångade Jesper Karabyn upp bollen med en kicksparksvolley högt upp i luften utanför straffområdet. Bollen klockrent stolpe in.

– Det var väl enda sättet att nå den bollen. Absolut mitt snyggaste mål i karriären, jag har ju inte gjort så många, haha.

– Jäkligt skönt i det läget när det stod och vägde. Men jag tyckte ändå det kändes bra matchen igenom, som att målet skulle komma till slut.

Klassisk ketchupeffekt på det. Minuterna senare gick bollen som ett snöre i en omställning fram till Mattias Engqvist som gjort ett starkt inhopp och tryckte bollen i nät.

– Andra målet är ett skolexemplar på omställning där vi löper helt rätt. Då tänker man att det är stängt, säger Måns.

Han fick dock inte slappna av. Kalmar Södra gjorde mål anfallet efter.

– Jag var lite stissig på slutet, det var jäkligt gutt. Har man haft det så motigt som vi haft på slutet så blir det här oerhört skönt.

Färjestaden skaffade sig därmed åtta pinnar ner till just Kalmar Södra på kvalplatsen, en haltande tabell.

– Nu lättar det ju lite bakåt. Vi har inte kniven på strupen längre. Men jag räknar inte in något förrän det är klart, konstaterar Måns.

– Otroligt viktigt, jag tror det kan ge lite ringar på vattnet så att vi kan spela ut mer framöver, säger Karabyn.