Annons

Febertoppad ÖB–elva: ”VM–joker”

Stark defensiv i veckans ÖB–elva efter en hyggligt målsnål men stark öländsk omgång.
FOTBOLL • Publicerad 23 maj 2018 • Uppdaterad 24 maj 2018
Kapten Tom Karlsson i ÖB–elvan.
Kapten Tom Karlsson i ÖB–elvan.

Johanna Koefoed, IFK Borgholm (2)

Om vi googlar på Koefoed så får vi upp en ”fine dining”–restaurang i Köpenhamn med strålande omdömen. Ungefär samma vitsord som strösslats kring IFK-målvakten senaste två veckorna. Ingen slump att vi har kvar henne i målet i ÖB–elvan, var briljant mot Emmaboda hemma på IP med bland annat en heroisk räddning på ett friläge. 3–1-seger till slut. Fortsätter hon såhär ska vi se till så att Johanna Koefoed har fler google–träffar än Restaurant Koefoed när säsongen är över!

Annons

Joakim Signell, Färjestadens GoIF (2)

Västervik må ha Björn Ulvaeus nya skytbygge i hamnen och en visfestival men när ålänningen Signell kom till stan blev det betydligt hårdare tongångar att stångas med än Mamma mia och Ta mig till havet. Kaptenen dominerade i försvaret och ägde luftrummet när Västervik lyrade in bollar i jakt på kvittering.

Matilda Abramsson, RM IF (1)

Satte stopp för GAIF:s Amanda Ahlström. Den meningen räcker. I första halvlek gick hon in så klockrent i duellspelet att den urstarka skyttedrottningen tappade bollen och balansen. Första gången vi ser det på Lunden.

Tom Karlsson, Mörbylånga GoIF (1)

Kaptenen av skutan har definitivt tagit tag i rodret och hissat seglen. Tredje raka vinsten kom efter stark vändning borta på inte särskilt spirituella Städ– och fönsterservicevallen. Desto mer ”spirit” i duon Tom Karlsson och Armin Huseinovic, mittbacken nickade fram till två av tre mål. Tom har valt att inte acklimatisera sig till division 6 utan maler helt sonika på som om det vore fyran eller trean.

Hilda Nilsson, Färjestadens GoIF (1)

Äntligen satt försvaret igen för Färjestaden. Nyförvärvet från Lindsdal gjorde en grym insats som ytterback i bortasegern mot Skurup. Förutom att Hilda var stabil bakåt bidrog hon i offensiven också. Spelade fram till 1–1-målet bland annat.

John Gustavsson, RM IF (1)

Han brukar vara het, mot Böda/Högby var han snarare överhettad. ”JG” tog begreppet febertopp till en helt ny nivå när han trots 39 nånting grader på termometern var fullständigt lysande bakåt i derbyt mot Böda/Högby. Det gav 1–1.

Annons

Simon Jonsson, Hulterstads AIK (1)

När spelet inte funkade gick HAIK ihop som ett lag och vann på ren tjurighet och sprakande inställning. Simon Jonsson var en av många som slet föredömligt, den här gången som vikarie på vänsteryttern. Tre raka segrar för Hulterstad och med i toppen och härjar. Imponerande!

Oskar Kardmo Drott, Glömminge-Algutsrums IF (1)

Yttern fick kliva in centralt mot topplaget Älmhult. Och som han gjorde det. Var GAIF:s bästa spelare trots den något ovana positionen och krigade på mot numerärt övertaliga motståndare på mitten. Var bolltrygg och kunde hålla i bollen när det behövdes. Fick lillfingret ur led vid situation i matchen, men fortsatte spela.

Emelie Nilsson, RM IF (1)

Gjorde först en stark insats med Amanda Olsson på mitten mot Glömminge, var sedan rasande bra på mitten när RM motade Kalmar Södra med 3–0. Framför allt i första halvlek då spelet inte riktigt stämde för ölänningarna – då klev Emelie fram och ”jobbade heroiskt på mitten” enligt tränare Slunge. Ska vi våga använda uttjatade beskrivningen ”rivjärn”. Ja, vi gör det!

Jonas Nilsson, Böda/Högby (2)

ÖB–sportens praktikant Gustav Schön såg sin första Böda/Högby-match i livet i fredags. Efteråt var han helt salig gällande en viss Jonas. Hur han sög upp varenda boll på mitten och levererade kliniskt framåt. Ibland behövs det ett nytt öga för att verkligen se det rus av briljans som vi knarkare av Ölandsfotboll tar för givet.

Gustav Andersson, SSG IF (1)

Hade helt säkert blivit uttagen som VM-joker om konstmålet mot IFK Borgholm hade gjorts några dagar tidigare. Det sjuka är att det är enda målet han gjort i år – när han väl gör det så gör han det med stil. Är det en ny David Beckham på Björkvallen? 4-2–segern mot Borgholm tar laget mot toppen.

Annons

Veckans coach:

Julius Sääf och Henrik Slunge, RM IF (1)

Sju poäng på tre matcher under sju dagar. Övertygande 3–0 mot Kalmar södra och första pinnen, med mersmak, mot Glömminge. RM har utvecklats till ett lag med föredömligt presspel, med resolut agerande bakåt och fiffiga idéer framåt. Inget lag som bara säkrar bakåt och tjongar långt utan ett gäng som successivt maler ner sina motståndare.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons