Annons

FBC värvar stortalangen från konkurrenten

FBC Kalmarsund har gjort klart med sitt andra förvärv Filip Stjernberg, center från Craftstaden.
- Filip är noggrann, smart och mogen för sin ålder och har alla förutsättningar för att bli en kommande storspelare, säger klubbchef Per Viberg i ett pressmeddelande.
Innebandy, SSL • Publicerad 23 april 2018
Gustav Bäckstedts FBC Kalmarsund värvar ny center.
Gustav Bäckstedts FBC Kalmarsund värvar ny center.

19–årige Filip Stjernberg gjorde 13 mål och 20 poäng på 22 matcher under säsongen för Craftstaden. Han har bland annat fått utmärkelsen Smålands bästa 16–åring och spelat i U-19 landslaget under säsongen som gått. 

Nu är han klar för Kalmarsund närmsta tre säsongerna.

– Nu längtar man bara till att träningen skall dra igång. Det känns jättebra att få möjligheten att spela med Kalmarsund i SSL under de tre kommande säsongerna. Jag hoppas och tror att jag kommer att ta nästa kliv i min innebandy säger Filip själv.

Annons

- I Filip får vi en allround spelare med snabbhet och passningssäkerhet säger Adam Kallenberg tränare i FBC Kalmarsund.

- Att få in en ung och lovande spelare som Filip i vår organisation känns väldigt bra säger Per Viberg, klubbchef i FBC Kalmarsund.

I pressmeddelandet tackar Kalmarsund Craftstaden för att bra samarbete i samband med övergången.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons