Sport

FBC tog inte SSL–chansen: ”Speciell situation”

Innebandy, SSL–kval Artikeln publicerades
Rasmus Bernhardssons FBC åkte på sin första förlust hemma i sista matchen.
Rasmus Bernhardssons FBC åkte på sin första förlust hemma i sista matchen.

Det blir en tredje och helt avgörande match om en SSL–plats. FBC Kalmarsund kunde inte avgöra matchserien mot Skoghall på hemmaplan.

– Det blir en speciell situation när vi vet att vi har en andra chans. Även om vi gått över lik för att avgöra idag så har de verkligen kniven på strupen, säger Rasmus Bernhardsson.

FBC Kalmarsund – IBK Skoghall 2–5 (1–1, 0–3, 1–0)

Målen: 1-0 Stina Lindqvist (Emelie Rosenqvist), 2-4 Rebecka Johansson (Malin Andersson)

Utvisningar: Matilda Abramsson 2 min.

skott: 19 - 14 (3 - 5, 8 - 7, 8 - 2)

Publik: 980 pers.

– Det är surt, ett antiklimax. Det var nerver och känslor som spelade in för oss medan de kunde bara tuta och köra, fortsätter FBC–tränare.

FBC fick en flygande start i Kalmar sportcenter när Stina Lindqvist nätade efter knappt fem minuter till jublet från 980 personer på läktaren. Men det var en jämn första akt som slutade 1–1 och i andra var det Skoghall som tog taktpinnen och fräste in tre mål inom loppet av sju minuter.

– Det går väldigt fort i andra perioden. Allt de skjuter går stolpe in hela tiden, det var lite så vi hade det i Skoghall senast, säger Rebecka Johansson.

– Vi tappar för mycket under långa stunder och ger Skoghall ytor. Då är de otroligt effektiva. Deras stjärnspelare kliver fram ordentligt. De gör bra saker, inget att snacka om, säger Rasmus Bernhardsson, tränare FBC.

– Vi hamnar efter i varje situation, blir alldeles för passiva och står inte upp ordentligt. Ligger för långt ifrån dem.

Han tog en time out men det hjälpte föga.

– Vi slår bollen till stillastående spelare, vi måste se till att sätta varandra i fart och fläkt. De är så vi kan slå Skoghall, vi är snabbare.

Försvarskuggen Matilda Abramsson:

– Tråkigt. Vi gör inte det vi ska och blir straffade för det. Vi tappar för mycket boll på mittplan, de kan kontra och idag sätter de sina chanser.

FBC repade dock mod. Kom ut med bra fart i tredje, gjorde ett mål och hade bud på mer.

– Det är svårt att komma tillbaka, vi ville ta tag i det i tredje men det känns halvdant hela tiden. Vi gör lite förändringar men kommer ingen vart. Det är bara besvikelse, säger Matilda.

– Jag är ändå ganska nöjd hur vi genomför sista perioden, även om vi inte är effektiva så går vi rakare på mål. Vi skapar chanserna och det är nära flera gånger men vi får inte in bollen, det känns surt. Hade vi fått 4–3 och fått jaga kvittering på slutet är jag säker på att vi knipit den här matchen, säger Bernhardsson.

Trots power play och spel under lång tid utan målvakt kom ingen reducering. Istället avgörande 5–2 i öppen kasse.

– Det är bara att släppa direkt och fokusera . Det är frustrerande men det sista lilla saknas, lite mer skott utifrån sista fem minuterna, framför allt när vi har power play, säger Rebecka Johansson.

– Det blir en speciell situation när vi vet att vi har en andra chans. Även om vi gått över lik för att avgöra idag så har de verkligen kniven på strupen, säger Bernhardsson.

Är den procenten avgörande idag, att de måste vinna idag och ni har en chans till?

– Lite så tror jag att det är tyvärr, jag tycker inte att vi är närvarande riktigt.

Mer från matchen och inför mötet på söndag på fredag morgon och i lördagstidningen.

Carro Eriksson.
Carro Eriksson.