FBC straffade sig till guld: ”Helt underbart”

FBC Kalmarsund Ungdom vann guld i P16-klassen när årets Fair Play Cup avgjordes i helgen.
Innebandy, Fair Play Cup • Publicerad 8 april 2019
FBC Ungdoms vinnartrupp i Fair Play Cup.
FBC Ungdoms vinnartrupp i Fair Play Cup.Foto: Privat

Efter en tuff grupp och slutspelsväg så väntade östgötska Ledbergs IF i finalen. Väl där kunde FBC Ungdom vinna med 2-1 efter straffar och ta hem guldet i turneringens äldsta åldersklass.

– Vi är otroligt nöjda. Man kunde inte önska sig ett bättre avslut än det här, säger tränaren Charlie Karlsson om helgens äventyr i Jönköping.

I vinnarlaget fanns bland annat Gabriel Erol och Cazper Millard. ÖB-sporten har tidigare skrivit om att Erol ska börja på Riksinnebandygymnasiet i Umeå till hösten. För Millards del väntar ett innebandygymnasium i Falun.

– Att få ett sista minne tillsammans med dem var också helt underbart. Det blev väldigt känslosamt efter slutsignalen, tårar blandades med skratt. Ett perfekt sätt att stänga en säsong på.

I F14-klassen tog sig SSG hela vägen till final i b-slutspelet. Där fick man se sig besegrade av Tranås med 1-0.