Sport

FBC-stjärnan uttagen till VM

Innebandy Artikeln publicerades
Kim Nilsson har noterats för 20 poäng på de elva inledande matcherna i SSL.
Foto: Magnus Anderberg
Kim Nilsson har noterats för 20 poäng på de elva inledande matcherna i SSL.

Kim Nilsson har fyra världsmästerskap i bagaget. Nu är han som väntat uttagen till sitt femte när VM avgörs i Prag i början av december.

Förbundskaptenen Mikael Hill presenterade sin 20 spelare stora VM-trupp på måndagen. Kim Nilsson har haft en tyngre period i SSL de senaste veckorna, men fanns som väntat med bland de uttagna namnen.

– Vi tycker att vi har plockat ut en trupp med väldigt många möjligheter. Starka personligheter, starka spelare rent innebandymässigt och starka atleter. Jag tycker att det är ett komplett lag. Stommen har varit med hela vägen, säger Mikael Hill till innebandyförbundets hemsida.

Totalt ingår det fyra VM-debutanter i den trupp som flyger till spanska Fuerteventura nästa måndag, 19:e november, för en veckas förberedelser.

VM i Prag inleds den första december. Sverige har Finland, Norge och Danmark i gruppen. Finalen spelas den nionde december. Det återstår att se om ett favorittippat Sverige pallar trycket.

Förra mästerskapet, i Riga 2016, vann Finland efter att ha straffbesegrat svenskarna i finalen. Innan dess hade Kim Nilsson och Sverige två raka VM-guld, 2012 och 2014.

- Målet är att återerövra guldet. Vi ska ta med guldet hem till Sverige igen. Vi vill att alla svenska fans och alla som följer svensk innebandy ska vara med om ett VM-guld. Det är viktigt för oss. Vi ska vara ledande i innebandyvärlden och vara världsmästare, säger Mikael Hill.

Höllvikens Johannes Wilhelmsson har imponerat stort under hösten och leder SSL:s poängliga med sina 33 poäng på elva omgångar. Forwarden finns dock inte med i Mikael Hills VM-trupp.

Innebandy-VM, 1-9 december

Sveriges VM-trupp

Målvakter

Johan Rehn, IBF Falun

Måns Parsjö-Tegnér, IBK Dalen (VM-debutant)

Backar

Emil Johansson, IBF Falun

Robin Nilsberth, Storvreta IBK

Markus Jonsson, Växjö IBK (VM-debutant)

Rasmus Sundstedt, Storvreta IBK

Tobias Gustafsson, Storvreta IBK

Martin Östholm, Pixbo Wallenstam IBK

Mattias Samuelsson, Storvreta IBK

Kasper Hedlund, Mullsjö AIS

Centrar

Johan Samuelsson, IBF Falun

Jonas Svahn, IBK Dalen

Jonas Adriansson, IBF Falun

Simon Palmén, Linköping IBK (VM-debutant)

Forwards

Kim Nilsson, FBC Kalmarsund

Alexander Galante Carlström, IBF Falun

Rasmus Enström, IBF Falun

Albin Sjögren, Storvreta IBK (VM-debutant)

Johannes Larsson, IBF Falun

Alexander Rudd, Storvreta IBK

Visa mer...