Annons

FBC-stjärnan uttagen till VM-genrepet

Kim Nilsson finns med i den landslagstrupp som ska spela Euro Floorball Tour i Uppsala 19-21 oktober.
Innebandy, EFT herr • Publicerad 8 oktober 2018
Kim Nilsson har svarat för 13 poäng på de fem inledande omgångarna i SSL.
Kim Nilsson har svarat för 13 poäng på de fem inledande omgångarna i SSL.Foto: Magnus Jansson

Truppen offentliggjordes under måndagen och Kim Nilsson är en av sammanlagt 22 spelare som förbundskaptenen Mikael Hill tagit ut till Euro Floorball Tour. Fyrnationsturneringen avgörs i IFU Arena, Uppsala helgen 19-21 oktober.

Turneringen är landslagets genrep inför VM i Prag som spelas 1-9 december

Annons

– Vi har jobbat med den här stommen under de samlingar vi har haft i år, så det är klart att det är nära en VM-trupp. Men det finns en möjlighet för de spelare som gör en bra höst, som inte är med på EFT. Det är inte en spikad trupp, säger Mikael Hill til lförbundets hemsida.

FBC-forwarden har svarat för en stark inledning av SSL-spelet och finns med i tätklungan i poängligan med sina 13 pinnar efter fem omgångar.

– Det är ett skönt kvitto att få när jag inte spelat i SSL på fyra säsonger. Och med tanke på att det är VM i december, sa 30-åringen till Ölandsbladet förra veckan.

22 spelare har tagits ut till EFT, men bara 20 kommer tas ut till VM.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons