Sport

FBC slarvade bort trean – men tog första hemmasegern

Innebandy, SSL herr Artikeln publicerades
FBC Kalmarsunds förstafemma fortsätter att producera. Mot Helsingborg låg kvintetten bakom alla fem mål när laget tog sina två första poäng på hemmaplan.
Foto: Magnus Jansson
FBC Kalmarsunds förstafemma fortsätter att producera. Mot Helsingborg låg kvintetten bakom alla fem mål när laget tog sina två första poäng på hemmaplan.

När två perioder spelats var de tre första hemmapoängen i säkert förvar. Men ett darrigt FBC Kalmarsund tappade bort en pinne i sista akten.

– Det är lite bittert, säger Simon Nilsson.

FBC Kalmarsund-FC Helsingborg 5-4 e.förl. (3-1, 1-0, 0-3, 1-0)

Målen: Simon Nilsson (Kim Nilsson), 2-1 Tim Nyander (Kim Nilsson), 3-1 Tim Nyander (Kim Nilsson), 4-1 Marcus Johansson (Tim Nyander), 5-4 Kevin Björkström (Simon Nilsson)

Skotten: 20-22 (11-6, 7-5, 1-11, 1-0)

Utvisningar: 2 min: Kevin Haglund, Johan Wittberg

Publik: 1049

KVARNLIGAN:

3) Simon Nilsson

Solid och stabil defensivt, hotande offensivt. Målskytt och assisterade snyggt till avgörandet.

2) Kim Nilsson

Briljant i första perioden, mer normal i de andra. Skapade flera av de hetaste FBC-lägena.

1) Kalle Bending-Sörling

Gjorde det han skulle, plus lite till i tredje perioden då målvakten räddade Kalmarsund.

Det finns två tydliga saker som FBC-publiken lärt sig den senaste månaden. 1. Förstafemman bär laget offensivt. 2. Allt kan hända i den tredje perioden. Det var inte mycket som var nytt hemma mot Helsingborg.

– Jag ser det som att vi tappar en poäng. Det känns som att vi har kontroll på läget i två perioder. I sista får de ett snabbt mål och sen så, ja...

– Det är svårt att leda med 4-1. Man säger att man inte ska slappna av men ändå så gör man det liksom. Tre mål är ingenting i innebandyn, det går snabbt. Det är lite bittert nu, säger Simon Nilsson.

FBC-backens summering talar sitt tydliga språk. Hemmalaget med Kim Nilsson i täten, forwarden stod för tre assist, sprudlade rejält i slutet av den första perioden och gick i från till 3-1.

Men sen kom anfallsspelet av sig. I en tillknäppt och förhållandevis händelsefattig mellanperiod lyckades Marcus Johansson ändå utöka ledningen.

– Vi blir lite bekväma och tar inte riktigt de där löpningarna in på jobbiga ytor. Vi spelar runt och runt och står stilla mer. Vi är nya i serien och det här måste vi tar lärdom av, att man måste köra på hela tiden.

Simon Nilsson var en av hemmalagets bästa spelare.
Foto: Magnus Jansson
Simon Nilsson var en av hemmalagets bästa spelare.

Hemmaförsvaret agerade stundtals darrigt i den tredje perioden och när klockan tickat över elva minuter kom 4-4 efter slarv och onödigt bolltapp. Helsingborg var det bättre laget i hela den tredje perioden men båda lagen hade sina chanser. Resterande delen av ordinarie matchtid blev dock mållös.

I förlängningen såg sedan Simon Nilsson till att det åtminstone blev säsongens första hemmaseger och tredje raka vinsten. Björkström drog upp ett anfall och Nilsson serverade backkollegan öppet mål någon meter från buren.

– Jag har sagt det till Kallenberg (Adam) att det är bara att slänga upp mig som forward så vet du att det kommer... Nä, Kevin är fantastisk, jag vet att han sticker på bortre. Det var gutt att få göra assist någon gång.

Uppehållet var över och nu är det uppehåll igen. Känslan?

– Jag tycker ändå vi trivdes bra med det tajta schemat. Att spela match, träffas lite, återhämtning, skjuta lite och sedan spela match igen. Samtidigt har vi kunnat ladda och jobbat på bitar som vi behöver jobba på. Men det är lite segt att vi får ett ännu längre uppehåll nu.

Den 28 oktober väntar regerande mästaren Storvreta i Uppsala.

– Det blir en härlig inramning där och häftigt att få möta dem i deras hemmaborg, säger Simon Nilsson.