Annons

FBC-förvärven till Småland som silvermedaljörer

Sverige slutade tvåa i U19-VM i Kanada.
Tjeckien plockade hem guldet efter 8-2 i finalen.
Innebandy, U19-VM • Publicerad 13 maj 2019

FBC Kalmarsunds nyförvärvsduo, Albin Hedstål och Gustav Wadell, kommer anlända till Småland som VM-silvermedaljörer. Det står klart efter att Tjeckien vunnit söndagens final med 8-2.

Sveriges tre sista baklängesmål kom i tom bur under slutminuterna.

Annons

– Vi kämpar och krigar, absolut, men Tjeckien gör en väldigt bra turnering och spelar ett tight försvarsspel, säger lagkaptenen Albin Hedstål till Svenska Innebandyförbundets hemsida.

Den svenska finalbiljetten fixades via en imponerande 8-2-vinst mot Finland, men den prestationen kunde inte upprepas i turneringens sista match. Tjeckien, som verkar ha en riktigt bra generation på gång, besegrade därmed Sverige i både gruppspelet och i finalen.

Precis som tidigare under mästerskapet så startade Albin Hedstål finalen som center i andrafemman, och Gustav Wadell som back i tredjeformationen.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons