Sport

FBC fortsatt storasyster efter drama

Innebandy, div. 1 dam Artikeln publicerades
FBC ungdom avgjorde med drygt en minut kvar.
FBC ungdom avgjorde med drygt en minut kvar.

Underläge i två perioder i derbyt mot Cl98. Men i tredje perioden vaknade FBC ungdom och med en minut kvar skaffade sig laget ledningen för första gången. 4–3-seger.

– Vilken vändning, det var kul. Nästan jobbigt att säga det när man vunnit mot sin moderklubb och svårt att fira så mycket heller, säger Danielle Warme.

Innebandy, div. 1 dam

Målen: 1-2 Lina Örknér, 2-3 Isabelle Johansson, 3-3 Stina Nilsson, 4-3 .Lina Örknér

Hon var en av många före detta allsvenska Kalmarsundspelare på plan. Annie Nilsson, Malin Nilsson och Lina Örknér i hemmalaget. Fanny Andersson, Annie Wennerström, Agnes Savetun och Jeili Båtelsson i Cl98.

– Det blir speciellt, jag känner typ varenda en här. Vi kan ju varandra bra.

Kanske var det den faktorn som gjorde att cl lyckades täppa till bra bakåt mot ett formstarkt Kalmarsund.

– Jag tycker att de är ganska svåra att möta, de är på en med slag och sådant hela tiden. Samtidigt är de bra defensivt och trycker ut oss mot sargerna, säger Annie Nilsson.

– Vi var jäkligt taggade på uppvärmningen, men det är mycket nerver i en sådan här match och jag tror att det är det som visar sig på planen.

Cl skaffade sig 1–0 rättvist i första och även 2–0 innan FBC ungdom reducerade.

– Vi saknar tålamod försöker gå på avgörande passningar för tidigt och chansar i försvaret, säger tränare Nisse Hjelm.

FBC tog över så smått i andra och ännu mer i tredje och kom igen från 1–3.

– Vi sa inför sista att vi skulle ut och kriga, det finns inte att förlora en sådan här match, säger Annie.

– Men vi maler ner dem till slut, jag tycker det märks att vi orkar mer och det kändes lite som en tidsfråga när bollarna skulle trilla in i sista.

Först lite turaktigt 2–3 och sedan 3–3 i power play, signerat dynamiska duon Stina Nilsson–Annie Nilsson. Annie gjorde sin 18:e (!) framspelning den här säsongen.

– Jag vet var hon finns, haha. Det är ett tuffare möte idag men till slut hittar vi varandra, Stina är jäkligt duktig med bra spelförståelse. Hon står rätt hela jäkla tiden så det är inte svårt att leverera bollar till henne. Vi passar skitbra ihop.

Matchen stod och vägde när FBC åkte på en utvisning efter målet. Men med en minut kvar var det en annan dynamisk duo som avgjorde. Danielle Warme spelade fram Lina Örknér som avgjorde till 4–3.

– Vilken vändning, det var kul. Nästan jobbigt att säga det när man vunnit mot sin moderklubb och svårt att fira så mycket heller.

Så är du med och avgör dessutom…

– Det råkade ju bli så… Jag har pratat med dem nu så vi är okej, haha.

– I tredje var det en helt annan inställning. Kul att vinna ett derby på det sättet, det är häftigt.

Lina och Dani slutade i Kalmarsund i våras men är nu tillbaka i FBC ungdom. Det här var andra matchen.

– Det handlar om att ha kul nu och det tycker jag vi har i FBC Ungdom. Jag jobbar mycket så coacherna accepterar läget och det är jättekul att spela med de här tjejerna, de är skitduktiga. Verkligen framtidslöften allihopa.

Danielle Warme spelade fram till Lina Örknérs avgörande.
Danielle Warme spelade fram till Lina Örknérs avgörande.

Segern gör att FBC ungdom leder en haltande tabell inför söndagens matcher.

– Jag var aldrig orolig, vi måste ju bjuda publiken på något också, haha. Nä, det var en tuff match. Cl får träff i sitt spel och matchen dit de vill. Vi var inget självspelande piano idag utan fick laborera mycket för att få igång farten, säger Nisse Hjelm.

– Klart att det rent mentalt är en oerhört viktig seger för oss och tvärtom för Cl. Sådana här lever man på ett tag.

Annie Nilsson:

– Det är så jäkla gutt. Jag har väl aldrig möt Cl tidigare som senior men vi möttes mycket i flicklagen och man är så jäkla taggad inför sådana här matcher. Det är jätteroligt att spela.