Annons

FBC-backen inför SM-festen: ”Det är nervöst”

Tung, tung kvalförlust i söndags.
Amanda Lind kan ändå få en positiv avslutning på säsongen.
– Jag tror på våra chanser, säger backen inför Innebandyfesten.
Innebandy, DJ17 • Publicerad 19 april 2019
Amanda Lind och FBC Ungdom avslutar säsongen med att slåss om SM-medaljer på Innebandyfesten i Växjö under påskhelgen.
Amanda Lind och FBC Ungdom avslutar säsongen med att slåss om SM-medaljer på Innebandyfesten i Växjö under påskhelgen.Foto: Magnus Jansson

Som ung och lovande spelare i Kalmarsund så saknar man inte direkt tillfällen att få matchträning. Fråga exempelvis Amanda Lind. FBC-backen har a-lagskontrakt och har fått uppleva allt från SSL-kval till division 2-spel den här säsongen.

Speltiden har stundtals varit skiftande beroende på nivå, men enligt statistiken så har 18-åringen varit med i matchtruppen vid hela 53 tillfällen i FBC Kalmarsund och FBC Ungdom.

Annons

Ett av de deppigaste ögonblicken upplevde hon i samband med söndagens kvalnederlag.

– Det var väldigt tungt såklart. Det är andra året i rad som vi faller på målsnöret. Men man får väl se det positivt och att det stärker oss som lag. Vi kommer komma tillbaka starkare, säger Amanda Lind.

Nu har FBC-backen ändå chansen att få en positiv avslutning på säsongen. Lind är en av nyckelspelarna i det JAS-lag som ska slåss om SM-medaljer på Innebandyfesten i Växjö i helgen.

I den talangfulla truppen finns också bland annat Amanda Nilsson och Hilma Liebgott, som även de var med på den värmländska bortaresan för ett par dagar sedan.

– Det är nervöst. Vi har spelat JAS i tre år och nu var det tredje gången gillt att vi lyckades ta oss vidare.

FBC Ungdom fixade festbiljetten i DJ17-klassen genom att playoff-besegra Lockerud Mariestad med 9-0 i slutet av mars. Totalt åtta lag deltar i varje åldersklass.

FBC har hamnat i en tuff grupp med IKSU, Nacka och Lindome som motståndare. Det sistnämnda gänget slog ut FBC Ungdom i playoff-matchen förra året.

– Jag ser det bara som en kul utmaning för oss. Vi har aldrig spelat mot så här bra lag tidigare. Det är nytt för hela laget.

Kan ni vara med och slåss på allvar?

– Ja, jag tror på våra chanser. Det gäller att vi håller ihop som ett lag, precis som vi gjorde under kvalmatchen.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons