Färjestaden utslaget ur cupen: ”Kunde satt någon om vi haft flyt”

Med chans att ställas mot IFK Kalmar i en final av Smålandscupen gick Färjestaden ut mot IFK Värnamo och gjorde en blek första halvlek och en klart godkänd andra. Men förhoppningarna om final grusades efter två insläppta i andra.
– Första halvlek var sådär, men andra halvlek är vi ändå rätt nöjda med, säger Johan Jaensson efter 0–2-förlusten.
FOTBOLL, SMÅLANDSCUPEN • Publicerad 5 september 2018 • Uppdaterad 6 september 2018

På onsdagen var det dags för semifinal i Smålandscupen (Hyundai Cup) när IFK Värnamo besökte Tallhöjden. Färjestaden som tog sig till semifinalen efter en klar seger mot Sandsbro med 7–0 tidigare i somras har gått lite tyngre i serien på slutet och blivit nollade i två raka matcher.

Mot Värnamo som ligger på en sjunde plats i division 1 mellersta Götaland inledde man avvaktande. Hemmalaget hade klara problem att få fast bollen och skapa några hetare chanser under stora delar av de inledande 45 minuterna. Inte heller gästerna mäktade med någon större fotboll, men hade ändå ett par chanser som Emma Sjöberg i hemmamålet kunde avstyra med hjälp av försvaret. 0–0 i paus var ett fullt rimligt resultat efter en ganska medioker tillställning så långt.

I andra halvlek lyfte hemma laget upp spelet och fick ett helt annat tryck framåt. Men i mitten på halvleken gjorde Värnamo 1–0 efter en hörna.

– Jag vet inte riktigt om det är de som gör mål eller om den går på någon av våra spelare, säger assisterande tränaren Johan Jaensson.

Efter målet tryckte Färjestaden framåt ännu mer och skapade flera bra kvitteringschanser, men lyckades inte spräcka målnollan. I stället var det gästerna som fick jubla ännu en gång på övertid. Den här gången var det en kontring efter en FGoIF-hörna som satte spiken i kistan.

– Första halvlek var sådär, men andra halvlek är vi ändå rätt nöjda med faktiskt. Jag tycker att det var ett rejält lyft, så det tar vi med oss.

Men ni har svårt att göra mål...

– Ja, vi har problem med det. Men i andra halvlek var det ändå ett steg i rätt riktning. Både med antal folk som ville ta avslut och antal folk som ville ta sig in i boxen. Vi kunde gott ha satt någon om vi hade haft lite flyt, men det är det som är problemet just nu.