Sport

Fall framåt för HFF trots förlust: ”Vi bjöd upp till dans”

FOTBOLL, DIV. 6 Artikeln publicerades
Marcus Eriksson och övriga i HFF gjorde en bra insats mot Bergkvara.
Marcus Eriksson och övriga i HFF gjorde en bra insats mot Bergkvara.

En 0–3-förlust är sällan något att glädjas åt. Men för Högsrum var just 0–3 mot Bergkvara ett stort steg framåt – både resultatmässigt och spelmässigt.

– Visst var det välförtjänt att de vann, men de fick kämpa för det och vi spelade riktigt, riktigt bra, säger HFF-tränaren Martin Andersson.

Högsrums FF – Bergkvara AIF 0–3 (0–2)

 

När lagen möttes i våras gjorde Högsrum sin kanske bästa match hittills i år när man förlorade med 0–1. Den här gången gjorde man återigen en bra insats.

Men det började dåligt. Gästerna gjorde både 1–0 och 2–0 innan tio minuter var spelade.

– De två målen kom tyvärr ganska snabbt i första. Ett av dem var självmål, men det är inte så mycket att säga om. Marcus Eriksson nickade över händerna på Daniel i mål. Sen får de ett litet sketmål till efter det, säger Martin Andersson.

Men HFF ryckte upp sig och spelade sig in i matchen efter den tunga starten, där man kunde jämna ut spelet med flera skapade chanser som följd. Men några fler mål fick åskådarna på Rällavallen inte se under den första halvleken.

Den andra halvleken inleddes sedan darrigt enligt Andersson.

– Ja, det är som att vi inte är med riktigt från start - både i första och andra halvlek. Men sedan kommer vi snabbt in i det och gör det jättebra.

Men precis som i den första halvleken förvägrades hemmaspelarna måljubel. Istället stängde Bergkvara matchen definitivt med sitt 3–0-mål med fem minuter kvar.

– Det är lite synd, för det hade varit roligt att spela 0–0 i en halvlek någon gång, säger Andersson som ändå förlikar sig med förlusten.

– De är ju ett bättre lag. De är unga, duktiga killar som är skolade och spelar en trevlig fotboll. Men vi bjöd upp till dans i alla fall. Fast det hade varit roligt om vi hade fått göra mål, eller klarat 0–2 för det låter bättre än 0–3, säger Andersson.

Någon spelare som stack ut?

– Då måste jag säga Rob Buckley, för han gör en kanonmatch i 90 minuter. Och så Anders Leufvén. De två sticker ut litegrann.