Flera starka insatser av Ölandslagen ger en ÖB-elva med elva herr– och damlag representerade.
Fotboll • Publicerad 25 april 2018 • Uppdaterad 26 april 2018
Kapten Johan Helgesson tar plats i ÖB–elvan.

Jennifer Nilsson, Mörbylånga GoIF (1)

”Jempa” höll nollan och förhindrade seriefavoriten Smedby att måljubla när Mörby vann i premiären. Med ett par fina räddningar i andra halvlek kunde hon, tillsammans med mittlåset Larsson/Nyholm, se till att hålla undan när det blåste som mest.

Joakim Axelsson, Persnäs AIF (1)

Inga insläppta bollar bakåt och ett mål framåt. Ett skapligt dagsverke för Persnäs-backen som med en nick inledde den korta men intensiva islossning som renderade i tre PAIF-mål på sju minuter i derbyt mot Högsrum.

Oskar Karlsson, Mörbylånga GoIF (1)

I en nervig premiärmatch mot Rockneby kan Mörby vara glada att man hade backklippan Karlsson där bak. Med snabbhet och styrka briljerade han när Rockneby tryckte på i framför allt första halvlek.

Ida Johansson,Glömminge-Algutsrums IF (1)

Okej, tränaren Mikael Grahn sa det själv: ”Det var närmare att vi gjorde 10–0 än att de gjorde 6–1.” Så det kanske inte var en match som normalt sett låter en mittback briljera, men Johanssons offensiva kvaliteter fick verkligen chansen att glänsa här när hon ofta följde med i anfallen.

Hampus Dorch, RM IF (1)

Matchvinnare i derbyt mot Borgholm. Hittade ofta luckorna framåt och med sitt snabba löpsteg rann han igenom och gjorde två mål på två minuter. Vi citerar gärna Anders Larsson från Fotbollsbladet: ”Hampus Dorch är vass när han är hel. Han har fruktansvärd framlårsmuskulatur men oerhört klen bakmuskulatur”. Erik Niva–klass på den detaljkännedomen.

Johan Helgesson, SSG IF (1)

Slitvargen på mitten för SSG som i en jämn match lyckades vinna borta med 2–1 mot Tvärskog. Inget annat lag lyckades mörka formen så oerhört på försäsongen som SSG, har alltså roffat åt sig fyra pinnar av sexa möjliga i serieupptakten. Vi skulle vilja skriva att vi hade på känn att Helgesson och det superrutinerade gardet i SSG skulle glänsa när det blev allvar men den här gången läste vi fel i kaffesumpen.

Emil Börjesson, Glömminge-Algutsrums IF (1)

Spyfärdig matchvinnare med straffmål i slutsekunderna mot Osby. Serverade kliniska genomskärare framåt gång på gång när han inte själv dribblade sig igenom. Allt detta gjordes med en energikrävande svensexa i benen. Då hade Osbylirarna oerhört svårt att hänga med i Emils tempo i 90 minuter plus tillägg. De ska alltså vara förbaskat glada att de inte behövde hänga på i så högt tempo som brorsan Tim fick utstå dagarna innan…

Josefine Silverstrand, IFK Borgholm (1)

Den släpande mittfältaren gjorde 3–2-målet mot gamla laget (IFK Kalmar B) när man vann med 4–2. Bollvinnare som serverade duktigt framåt och dessutom gjorde avgörande målet. Vi kan väl gissa att IFK Kalmar–tränaren grämde sig lite när han fick se henne glänsa så infernaliskt på IP.

Julia Ekelin, Färjestadens GoIF (1)

Skapade otroligt mycket nere mot skånska Södra Sandby och har varit den spelare som legat bakom flest chanser i de två första matcherna för laget från sin fria roll på mitten. En avig bollvinnare som kommer lura fler försvarare den här säsongen än Post Nord lurar kunder på sina paket. Okej, det var en överdrift.

Worakan Banyaem, Färjestadens GoIF (1)

Rugbytalangen trivdes uppenbarligen bra i brunkarmatchen på Toravallen.Blev matchhjälte när han som inhoppare utnyttjade ett svagt hemspel till målvakten och kunde sätta matchens enda mål borta mot Påryd.

Maja Sjögren, RM IF (1)

Matchvinnare med två mål mot Karlshamn när RM lyckades vända till seger i slutminuterna. Förutom målen var Sjögren även lysande som targetspelare där hon hittade fram med många passningar.

Veckans coacher:

Tobias Bengtsson & Stefan Regebro, Glömminge-Algutsrums IF (1)

En prövning för tränarduon efter att Osby orättvist kvitterat till 1–1 med fem minuter kvar av matchen. Lyckades väcka liv i laget och gå för en vinst. Höll kvar Emil Börjesson på planen, trots att han ville byta. Det blev ett matchvinnande beslut av tränarduon, då Börjesson med trötta ben satte 2–1-straffen i slutsekunderna.