Annons

Efter sanslösa Bergadramat: ”Största jag får uppleva i mitt fotbollsliv”

Ölänningarna Larsson och Dahlström kvalar mot division 1 efter mål i sista sparken.
– Fy tusan, fotboll är underbart. Det var sinnessjukt.
Fotboll, div. 2 • Publicerad 22 oktober 2018
Oskar Dahlström och Anders Larsson klev genom dramat och in i kvalet mot division 1.
Oskar Dahlström och Anders Larsson klev genom dramat och in i kvalet mot division 1.

Det blev en sanslös rysare när IFK Berga tog sig till division 1–kval. Laget vann komfortabelt mot Dalstorp med 3–0 men konkurrenten Bromölla hade 1–0 i sin match mot Sölvesborg in i 94:e minuten.

– Gudarna ska veta att det var ett drama. Vi på bänken visste att det krävdes ett mål. De började jubla på läktaren och då började vi fatta att det hände grejer, sedan kom en gubbe fram och visade på sin telefon att det blivit 1–1 i sista sparken, jag trodde inte det var sant, säger målvakstränaren Anders Larsson.

Annons

– Vi visste inget på plan och tänkte att det var kört när folk gick från läktaren på slutet. Sedan fattade vi först inte vad som hände när alla började jubla, säger mittbacken Oskar Dahlström.

På vägen ut kom glädjebeskedet.

– Fy tusan, fotboll är underbart. Det var sinnessjukt. Det bästa jag upplevt i min karriär än så länge, säger Dahlström.

Larsson:

– För en annan är det väl det största jag någonsin kommer få uppleva i mitt fotbollsliv, om jag inte blir upptäckt fler gånger, haha.

Nu väntar en kvalgrupp mot Trollhättan och Halmia, vinnaren av gruppen får möta ett division 1–lag i en avgörande kamp om spel i ettan.

– Jag vet inte mycket om de andra lagen men fy fan, vi är i en ruggig form just nu, säger Larsson.

– ”Dala” får boka av en Thailandsresa nu för att inte missa kvalet men viktigare än det är Ölands idrottsgala som kanske krockar med en av matcherna, nu är förhoppningen att de lägger sig bra så att jag inte riskerar att missa något, haha.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons