Sport

Dubbla värvningar för FGoIF – och offensive kraften lämnar

Fotboll, div. 4 herr Artikeln publicerades
Nyförvärvet Hannes Löfquist tillsammans med materialaren och lagledaren Joakim Lantz.
Foto: Färjestadens GoIF
Nyförvärvet Hannes Löfquist tillsammans med materialaren och lagledaren Joakim Lantz.

Färjestaden har presenterat sina två första utomhusvärvningar. Armin Huseinovic är nu helt klar, samtidigt som Hannes Löfquist ansluter från Bergkvara.

– Hannes var ett oskrivet kort för mig. Vi kommer definitivt få nytta av honom, säger Måns Fredriksson.

Armin Huseinovic presenterades som en futsalvärvning tidigare i veckan. Nu har Färjestaden knutit upp honom på ett vanligt utomhuskontrakt också. Anfallaren byter därmed Skansen och Mörbylånga mot Tallhöjden för andra gången på ett år.

– Av olika anledningar ville han gå tillbaka i vintras och det fick vi respektera. Vi har fortsatt att arbeta på honom sedan dess och har ju sett att han presterat i Mörbylånga och gjort mycket mål. Han är precis en sån spelartyp vi behöver, han kan jobba både rättvänd och felvänd och känns som klippt och skuren för oss. Vi är jättenöjda, säger FGoIF-tränaren Måns Fredriksson.

I samma veva på torsdagskvällen passade laget också på att presentera nyförvärv nummer två. 21-årige Hannes Löfqvist ansluter från Bergkvara i division 6.

– Hannes var ett oskrivet kort för mig. Han hängde med ”Jonte” (Jonatan Jansson) på en träning och har fortsatt sedan dess. Vi kommer definitivt få nytta av honom. Han har spelat i Bergkvara sedan de var i trean och är allround. Troligtvis blir det någon position på mittfältet för honom.

På minuskontot finns offensive kraften Wilmer Samuelsson, som nyligen kritat på för Kalmar AIK.

Några andra förändringar på gång?

– Utan att säga vilka så har vi några namn från årets trupp som inte är helt klara för en fortsättning, det är ett par frågetecken. Sedan har vi ett par namn till som är aktuella, så det är ganska många samtal just nu. Men vi kommer knyta ihop säcken på ett bra sätt, säger Måns Fredriksson.