Sport

Dubbla skador för RM: ”Verkligen det värsta jag sett på en fotbollsplan”

Fotboll div. 5 Artikeln publicerades
Mattias de Graaf skadade sig allvarligt under fredagens match och kom därifrån med vänsterfot ur led och en ful fraktur.
Foto: Cornelia Wikström
Mattias de Graaf skadade sig allvarligt under fredagens match och kom därifrån med vänsterfot ur led och en ful fraktur.

Matchen fick avbrytas och ambulans tillkallades till Runvallen. När Gullabo gästade RM under fredagens match slutade den väldigt olyckligt.

RM IF - Gullabo/Gullaboås (1-2)

AVBRUTEN. Sista 25 minuterna spelar lagen vid senare tillfälle.

RM IF låg under med 2-1 i den till en början relativt lugna och snälla matchen. Efter ett läge när Mattias de Graaf hoppat upp för att täcka bollen landade han riktigt olyckligt.

– Han landar helt åt helsike fel på foten som gör att han bryter sig sönder och samman, säger Daniel Andersson, tränare.

Även ”Mange” Jansson fick gå av plan på grund av skada. En armbåge på näsan, som svullnade upp. Men han kunde själv ta sig till akuten för att kolla upp och får just nu vänta på att svullnaden lägger sig för att se om det är något av.

Domaren beslutade att avbryta matchen efter Mattias skada, vilket alla såg som ett bra beslut. De 25 minuterna som var kvar av matchen kommer förmodligen att spelas av vid annat tillfälle.

– Nu jagar vi ju en kvittering och 25 minuter är länge av en fotbollsmatch, så de vill vi spela klart. Men de känns just nu som en parentes med tanke på hur kvällen slutade.