Sport

Dubbla derbyn och ryck i toppstriden - Så går det i tisdagens matcher

Fotboll Artikeln publicerades
Om David Elm gör debut för sin nya klubb, MGoIF. Vart ska han då ta plats?
Foto: Magnus Anderberg
Om David Elm gör debut för sin nya klubb, MGoIF. Vart ska han då ta plats?

Blir det nya Nilsson-mål i Borgholm? Hur ska Böda/Högby resa sig efter den tunga förlusten på Skansen? Och frågan som vi kanske alla ställer oss. När ska David Elm debutera?

Div. 5, herr

Mörbylånga (5) - Borgholm (2)

Två lag med vind i seglen. Kapten, Tom Karlsson, och hans mannar stod för en heroisk insats senast. Kaptenen stod själv för två mål och var högst delaktig i miraklet på Skansen. 2-0-underläge blev till slut 4-2. Behöver man ens nyförvärvet, David Elm? Och vart ska han i så fall ta plats? Borgholm gjorde även de en fin insats när man stal poäng från seriesuveränen, Påryd. Borgholm som vill upp i fyran har inte råd att tappa poäng. Seger för bortalaget, 3-1.

SSG (4) - Böda/Högby (3)

Kvällens andra Ölandsderby spelas på Björkvallen. Det kommer ånga vilja och kamp om lagen. SSG åkte på storstryk med 7-2 mot nästjumbon. Dessutom får man klara sig utan Hannes Alvarmo, som fick se rött senast. B/H:s tränare, Marcus Stark, vad märkbart bedrövad efter matchen på Skansen senast: ”Katastrofinsats, sämsta matchen i år”. Räkna inte med något skönlir på Björkvallen. Men det kommer smälla från start. 4-1 till Böda/Högby.

Div. 3, dam

Borgholm (2) - Södermöre B (3)

Borgholm vann med 10-0 senast. Fem mål kom från Ida Nilsson. Och Södermöre kommer till Borgholms IP med två förluster bakom sig och 0-9 i målskillnad. Tabelltrean är helt ur slag. Chans för Borgholm att göra ett litet ryck här? Vi tippade rätt senast! Den här gången blir det inte tvåsiffrigt. Men fler Nilsson-mål och tre nya poäng blir det. 4-0 till Borgholm.