Sport

Drömstarten kom av sig för Glömminge–Algutsrum: ”Jäkligt nöjda med insatsen”

Fotboll, div. 3 Artikeln publicerades
Charlie Nilsson gjorde både assist och mål.
Charlie Nilsson gjorde både assist och mål.

Trots bra spel och ledning två gånger kammade Glömminge–Algutsrum noll borta mot Hörviken i premiären.

– Det är mycket som är positivt men de får för billiga mål, säger Tobias Bengtsson.

Hörvikens IF – Glömminge–Algutsrums IF 3–2 (1–2)

Målen: 0–1 Morgan Westerlund, 1–2 Charlie Nilsson.

Kvarnligan:

3) Oscar Borg – Hittat sin roll som högerback, löpte mycket utan boll, ”gjorde sin gubbe” och följde med bra i anfallen.

2) Morgan Westerlund – Gjorde ett starkt jobb med att hålla i bollen däruppe och ett mål.

1) Charlie Nilsson – Ett mål och en assist direkt. Stark insats på mittfältet.

Det dröjde två minuter för division 3–nykomlingen Glömminge–Algutsrum att spräcka nollan. ”Challe” Nilsson höll sig påpassligt framme, snodde bollen högt upp och serverade Morgan Westerlund med en perfekt chipp.

– Riktigt drömstart, vi trodde att Hörviken skulle trycka på för fullt i början men vi tar tag i taktpinnen och förta halvtimmen är det nästan bara ett lag på banan.

Det var nära även 2–0 efter att Emil Börjesson spelar Andreas ”Snurre” Persson fri, men bollen tätt utanför.

– Ett mål till där och matchen kunde slutat helt annorlunda.

Istället kom bakslaget efter en olycklig situation där Victor Grusell fick en smäll på knäet men Hörviken en frispark som de gjorde mål på. Till råga på allt fick mittbacken utgå i paus.

– Det blir ju en matchavgörande situation i och med att de gör mål och vi tappar en av våra bästa spelare. Men vi tror inte att det var någon allvarlig skada utan bara en smäll.

Efter målet tog Hörviken över. Men då var det ologiskt G/A som stack upp och gjorde 2–1 på en lurig frisparksvariant som ”Challe” Nilsson avslutade i mål.

– Vi har en bra känsla i paus men så får de ett tidigt kvitteringsmål lite slumpartat i andra som förstås ger energi och sedan sätter de högre press och spelar bättre.

Med 20 minuter kvar kom även 3–2 för seriefavoriten Hörviken.

– Även det ett skitmål där vi ska kunna städa bort bollen. Det som är skönt är det är situationer vi kan rätta till, de skapar inte så mycket lägen i övrigt.

G/A forcerade sista kvarten men blev utan poäng.

– Jag är jäkligt nöjd med insatsen. Det var mycket positivt, vi spelar precis som vi vill och ett kryss hade varit mest rättvist. vi är nöjda med prestationen men inte resultatet, avslutat ”Tobbe”.