Annons

Derbyvinst för PAIF efter sju strålande minuter

En nervig förstahalvlek, sedan släppte Persnäs loss hela registret i andra halvlek mot Högsrum. På sju minuter gjorde laget alla målen i matchen.
– Klart vi är nöjda, vi vinner ett derby i första matchen och är i serieledning ett tag, haha.
Fotboll, div. 6 • Publicerad 22 april 2018
Joakim Axelsson gjorde mål och gjorde en stark insats som en av tre backar.
Joakim Axelsson gjorde mål och gjorde en stark insats som en av tre backar.

Solvallen levde upp till namnet i första derbyt för i år i division 6. Men det var snarare kallsvettiga lirare på plan.

– Första halvlek, det är premiärnerver. Från båda lagen men mest för oss. Krampaktigt, säger Torsten Luks, tränare Persnäs.

Annons

– Vi spelar hyfsat bra ändå och har konstant press med elva hörnor. De har ingenting på hela matchen, något skott från 30 meter kanske.

I andra släppte det fullständigt för hemmalaget. Det dröjde fem minuter innan Joakim Axelsson nickade in 1–0, sedan kom tvåan och trean inom loppet av sju minuter.

– Vi spelar ut totalt, 5–0 hade varit rättvist. Men deras målvakt var duktig, säger ”Torre”.

– Vi pratar om att ta det lugnt och vara coolare och det lyckas vi med. Jag tycker vi blir mer spelförande när vi slappnar av, vi rullar boll så som vi snackat om hela tiden på försäsongen.

3–0-seger för PAIF.

– Jättehärligt, det är bara hoppas att Högsrum orkar fullfölja hela serien med sina tunna trupp så att den här segern är värd något, säger ”Torre” som berömmer Joakim Axelsson i försvaret samt Jonas Jogestål som släpande mittfältare.

– Klart vi är nöjda, vi vinner ett derby i första matchen och är i serieledning ett tag, haha.

S:t Sigfrid och Ljungbyholm om i tabellen på söndagen.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons