Annons

Derbyvinnarna möts - så går det i matcherna

Ännu ett öländskt derby i femman. Två tuffa mittenmatcher i sexan. Och FGoIF ska döda Kalmarspöket. Och chans på delad serieledning för GAIF.
Fotboll • Publicerad 28 juni 2019
Martin Gustavsson kan göra mål för tredje matchen i rad när hans SSG spelar borta mot Borgholm.
Martin Gustavsson kan göra mål för tredje matchen i rad när hans SSG spelar borta mot Borgholm.

Division 4, herr

Fredag: Kalmar Södra IF (11) - Färjestadens GoIF (4)

Annons

Kalmar verkar trivas mot öländskt motstånd. Lagets andra seger kom mot RM för en månad sedan. Den andra var i april. Då vann Kalmar med uddamål mot FGoIF, Men FGoIF inledde serien knackigt. Och har nu hittat formen. Senast vann man mot serietvåan. Kalmarspöket blir inte långlivat! 1-3 till Färjestaden.

Div. 5, herr

Fredag: IFK Borgholm (2) - SSG IF (3)

Nytt öländsk derby! När tvåan möter trean. Isak Sannestam briljerade på Björkvallen senast. Och kan Martin Gustavssons smarta löpningar störa IFK-försvaret på samma sätt som i derbyvinsten mot B/H så kan det sluta med bortaseger. IFK har sett starka ut på slutet. Stabil derbyvinst mot MGoIF och dessförinnan stal man poäng mot seriesuveränen. 3-1 till IFK.

Div. 6, herr

Fredag: Bergkvara AIF (8) - Persnäs AIF (5)

När de möttes i första omgången blev det kryss. Men PAIF är hetare än sommarvärmen just nu. Senast blev det seger med 3-0 och två nya mål av Tommy Haug Johansson. Bergkvara som förlorade senast och lär vara hungriga på revansch. Tajt match! 2-2.

Fredag: S:t Sigfrids IF (7) - Högsrums FF (6)

Ett mittenmöte som ska bli extra intressant. HFF tvingades till ommöblering i ledarstaben. En ny tillfällig tränartrio. Man kommer med två storförluster bakom sig. Medan Sigfrids kommer med två segrar. Inte ovanligt att sådana ommöbleringar har positiv effekt. Men inte denna gång! Sigfrids vinner med 3-2.

Gustav SchönSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons