Annons

Derbyseger till hemmalaget

När det inte är värmen som stör så är det blåsten som härjar. En poäng vardera blev plockade lagen från förra mötet. Men sedan dess har det hänt mycket och båda lagen har steppat upp rejält med flera vinster i bagaget.
Fotboll, div 5. • Publicerad 17 augusti 2018
Vinst för Böda/Högby i derbyt om norr.
Vinst för Böda/Högby i derbyt om norr.Foto: Emelie Nordquist

Förra derbyt blev det mållöst för båda lagen. Men sen dess har Böda/Högby trappat upp sina derbypoäng, lika mot RM men mot SSG gjorde de en rejäl vändning och vann med 4-3. IFK Borgholm kommer samtidigt från fler derbyförluster, men skrällde rejält när de vann mot obesegrade RM med 3-1.

Och fredagsderbyt på Nya IP i Löttorp började jämt även denna gång mot de två lagen i norr. Men det var Böda/Högby som hade övertaget med snäppet vassare chanser. Därför inte helt otippat att första målet kom 34 minuter in i matchen för just B/H. Ett inlägg mot bortre stolpen som Jacob Hultenius kunde slå upp i måltaket till 1-0.

Böda/Högby fick spela första halvlek i motvind och lyckades trots det ta ledningen. När vinden sedan vände, eller ja de blev till och med vindstilla, gav det ingen fördel för B/H som inte spelade sin bästa period. Men det räckte till vinst och tre poäng. Vilket betyder att laget just nu kliver om Borgholm med ett poäng i tabellen.

Emelie NordquistSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons