Sport

Derby på Skansen – så går det i veckans matcher

Fotboll Artikeln publicerades
Victor Byström och gänget mot Mörbylånga.
Victor Byström och gänget mot Mörbylånga.

Stark inledning på veckan då Böda/Högby kommer till Skansen på tisdag och sedan spelar Färjestadens damer onsdagsmatch.

Division 1, dam

Färjestadens GOIF (3) - Karlskrona FF (11)

Kommentar: Färjestaden blev blåsta på seriefinalen i helgen. Lär väl finnas uppdämd energi till den här kampen. Färjestaden favorit – kniper i sådant fall sjätte raka hemmasegern. Karlskrona tog en poäng mot topplaget Hammenhög men 0–3 i helgen mot Dösjöbro. Vi tror på något liknande här: 4–1 till FGoIF.

Division 4, herr

Ängö BK (8) - RM IF (9)

Kommentar: RM snodde en poäng från serietvåan Hossmo i helgen och har visat att de kan stå upp bra mot seriens bästa lag. När serien nu vänder har laget dock bara en seger – och den kom mot just Ängö. Motståndet lär vara revanschsugna både efter den kampen och senaste förlusten mot Färjestaden. Vi tippar 2–1 till Ängö.

 

Division 5, herr

Trekantens IF (11) - SSG IF (4)

Kommentar: SSG visade var skåpet skulle stå mot Mörbylånga. 4–0-segern där gör att de fortsatt är en pinne bakom Böda/Högby på kvalplats uppåt. Trekanten har det betydligt tyngre. Sex pinnar totalt lär inte bli fler här. Vi skjuter in 3–0 till ”Kanonerna”.

IFK Påryd (1) - IFK Borgholm (2)

Kommentar: Seriefinal. Påryd visade sig mänskliga senast när de tappade poäng för första gången i år, mot Böda/Högby. Nu ska Borgholm försvara sin svit på tio matcher utan förlust – och tre raka segrar. Blir inte det lättaste på bortaplan. Påryd är lite tyngre och vinner med 3–1.

Mörbylånga GoIF (5) - Böda/Högby (3)

Kommentar: Fredagens kamper gav olika besked. B/H imponerade när de tog en pinne mot Påryd. MGoIF oväntat chanslösa mot SSG. Därför talar det mesta för en bortaseger här. Lär bli en rätt fysisk batalj, vi tjongar in 4–2 till Böda/Högby.

Persnäs AIF (6) - Söderåkra AIK (8)

Kommentar: PAIF inne i en bra trenden hastigt och lustigt. Storsegern mot Gullabo följdes upp av kryss trots en man mindre större delen av matchen mot Kungshall. Söderåkra är tvärtom innen i en svag period och ingjuter inte samma respekt som för några år sedan. Därför tror vi på 3–1 här.