Annons

Derby på Lunden – så går det i helgens matcher

Derby på Glömmingelunden och fem andra matcher i helgen. Såhär tippar vi helgens fotboll:
Fotboll • Publicerad 18 maj 2019
Torsk mot Nybro senast med 3–5, revansch mot det andra Nybrogänget i helgen för Johan Anbackens GAIF?
Torsk mot Nybro senast med 3–5, revansch mot det andra Nybrogänget i helgen för Johan Anbackens GAIF?

Division 3, herr

Lördag: Glömminge-Algutsrums IF (9) - Pukebergs BK (3)

Annons

Kommentar: Två lag med motsatta formkurvor. Tre raka förluster för GAIF. Framför allt har defensiven varit oroväckande för Lundens hjältar. 13 insläppta mål. Samtidigt tre raka vinster för Puke – får därmed kliva in som favorit i matchen trots att de är nykomling och det är bortaplan. Känslan är att om inställningen och rutinen kommer till sin rätt så kan GAIF höja sig, vi tippar på 2–2.

Division 1, dam

Lördag: Eskilsminne IF (6) - Färjestadens GOIF (2)

Kommentar: Ska Färjestadens segertåg fortsätta? Tre raka vinster nu inför det här hyggligt svåra bortamötet. Nu saknas härföraren Elin Olofsson. Ifjol vann FGoIF med klara 6–1 mot Eskilsminne hemma, men spelade 2–2 borta. Känslan är att ett kryss känns okej för båda lagen nu med, 1–1.

Division 2, dam

Lördag: Team Södermöre (8) - Mörbylånga GoIF (12)

Kommentar: ”Prisses” gäng har gått bet mot både RM och GAIF. Tredje gången gillt mot Mörby och nu går Södermöre in som stor favorit i egenskap av hemmalag mot jumbon Mörby som är uppe i sex raka förluster. MGoIF stod upp bra mot RM i onsdagens kamp men vi tror ändå på förlust här igen, 3–1.

Lördag: Nättraby GoIF (3) - Glömminge-Algutsrums IF (4)

Kommentar: GAIF har fått upp farten efter en lite svajig start, börjat ösa på målmässigt och plockat två segrar. Eftersom inget lag gått rent är det bara två pinnar upp till serieledaren Emmaboda. Nättraby är vår förhandsfavorit till seriesegern men förlorade i veckan mot Ronneby. Det här blir tight. 1–1.

Söndag: RM IF (5) - Näsums IF (9)

Annons

Kommentar: RM studsade tillbaka med derbyseger mot Mörbylånga i onsdags. På hemmaplan mot Näsum är de favorit igen. Kommer utdelningen på chanserna från Skansen nu istället? Näsum är inte oävna men vi tror på 3–2-seger för RM.

Division 3, dam

Söndag: Kalmar Södra/Hossmo (4) - IFK Borgholm (5)

Kommentar: Första seriematchen mot ett annat a-lag för IFK, som blandat och gett hittills. Hemmalaget kryssade mot Färjestadens bilaga senast och det här känns riktigt jämnt på förhand. Borgholm körde över Emmabodas b-lag senast och här känns det som att andra raka segern kommer. 2-3.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons