Annons

Den lilla föreningen fyller stort

Under söndag firade Högsrums FF 90 år. Och herrlaget såg till så det blev snyggt hemma hos födelsedagsbarnet.
Fotboll • Publicerad 4 augusti 2019 • Uppdaterad 5 augusti 2019
Ulf Norlin, ordförande Högsrums FF, ser fram emot kalaset. Liksom spelarna i laget.
Ulf Norlin, ordförande Högsrums FF, ser fram emot kalaset. Liksom spelarna i laget.Foto: Gustav Schön

Fotbollsföreningen Högsrums FF bildades i sin nuvarande år 1929. Och under söndagen bjöd 90-åringen hem alla till Rällavallen.

– Det blir lite öppet hus från klockan två. Man kommer och går som man vill. Och sedan blir det en lustfylld fotbollsturnering med ”kvarterslag”. Och priser för bland annat bästa hejarklack och klädsel, säger Ulf Norlin, ordförande i Högsrums FF, inför kalaset.

Annons

För den som inte ville snöra på sig fotbollsskorna kunde man istället delta i en mindre femkamp. 90-åringen såg även till så att det fanns mat och dricka.

– Vi tänder grillen så det sprider sig en härlig doft. Och till femkampen behöver du inte vara ombytt. Bara lite precisionskänsla.

Högsrums socknen är kanske inte öns gynnsammast läge för en fotbollsförening. Den lilla föreningen, Högsrums FF, ligger inte bara mitt emellan öns två tätorter. Utan den omringas även av de betydligt större föreningarna, IFK Borgholm, GAIF och Färjestaden GoIF.

– Så är det ju. Jag började spela fotboll i Högsrum och sedan bytte jag till Färjestaden. Men nu är vi några som hittat hem igen, säger Högsrums lagkapten, Erik Aspegren.

Inför söndagens födelsedagsfirande förberedde inte bara styrelsen. Utan herrarna hade önskemål om att få hjälpa till.

– Avbytarbåsen har inte varit målade invändigt. Så nu är herrarna här och ser till så att det blir snyggt inför söndagen, sa Ulf Norlin tidigare i veckan.

Efter sju år på ordförandeposten avgick Jonny Erlandsson i vintras. Och Ulf Norlin tillträdde som den ofrivillige ordföranden.

– Jonny gjorde ett fantastiskt jobb. Skötte mycket av det praktiska själv. Så det är en stor kavaj man har axlat. Haha. Nej, men vi har tagit in pensionärer som hjälper till. Och delat upp sysslorna inom styrelsen nu.

Om tio år fyller föreningen den aktningsvärda åldern, 100 år.

– Då är jag inte ordförande! Förhoppningarna är att vi har några ungdomslag då också.

Annons

Under jubileumsåret har det strömmat in unga spelare till herrlaget. Och de har inte bara presterat på fotbollsplanen i år.

– Den positiva stämningen i laget sprider sig vidare i föreningen. De engagerar sig även utanför det sportsliga. Det är otroligt viktigt för föreningen!

Gustav SchönSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons