Annons

David slog rekord i Ultravasan – Ida tvåa

Det blev en Nilsson-seger även i år i klassiska Vasaloppsspåren. Men den här gången var det inte Ida. Brodern David Nilsson vann halva distansen – 45 kilometer.
Friidrott • Publicerad 20 augusti 2018
David Nilsson.
David Nilsson.

Ida Nilsson kunde inte försvara titeln i Ultravasan nio mil. Högbystjärnan kom tvåa efter Alexandra Morozova. Hon var till slut 22 minuter bakom ryskan som dessutom slog Idas banrekord.

– Jag har haft lite problem i veckan med magsjuka. Återhämtningen blev väldigt dålig och jag var sängliggande några dagar. Men i går kändes det bra och jag kunde äta så jag trodde kroppen skulle vara med igens, äger Ida till springlfa.se efter att ha gått i mål på tiden 7.06.

Annons

– Nu sprang Alexandra jättestarkt men det hade varit kul att vara med lite längre och känt sig fräschare. Benen var kassa idag.

Trots det blev det en Högbyvinst i loppet. Genom David Nilsson över halva distansen – 45 kilometer. Där slog han dessutom banrekordet med tiden på nya rekordtiden 2.39,33.

– Det var ganska jobbigt. Om jag fortsätter att vara småskadad som jag varit nu så funkar det inte att köra fart. Då passar det med lite längre lopp även om det inte är optimalt heller. Tanken är väl att köra lite kortare lopp i två–tre år och sen möjligtvis längre lopp om tre år, säger David till springlfa.se.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons