Sport

”Böda/Högby tuggade ner danska landslaget”

Fotboll, Cobödabana Artikeln publicerades
CoBÖDAbana
CoBÖDAbana

Djurgården är på plats i årets upplaga av CoBÖDAbana. Men storklubben får ursäkta. Det är ett öländskt gäng som är favorit.

– Böda/Högby är grymt starka. De har erfarenheten som krävs i en så här lång, krävande turnering.

Den klassiska turneringen kickade igång redan 1997 och är Sveriges äldsta. I år är det åtta lag anmälda på damsidan och 16 på herrsidan.

– De bästa lagen i Sverige kommer hit och spelar på den bästa stranden i landet. 20 av 22 år har vi haft jättebra väder. Så det är mycket som är häftigt, säger Patrick "Putte" Blomström som är turneringsansvarig.

På damsidan är det RM som representerar Öland – med hela tre lag. På herrsidan är det RM, SSG och RM/SSG samt Böda/Högby som finns med. Sistnämnda gänget har tre titlar i rad bakom sig i CoBÖDAbana.

– De får bära favoritskapet. Böda/Högby är grymt starka. De har erfarenheten som krävs i en så här lång, krävande turnering, säger ”Putte”

– Förra året var Köpenhamn på plats med praktiskt taget danska landslaget men det kom till kritan tuggade Böda/Högby ner dem också. Det är inte många olika vinnare genom åren, det krävs mycket rutin.

Vilka är främsta utmanare då?

– Djurgården är här och är förstås starka, det är en del av utvecklingen i sporten att elitklubbarna visar större intresse. Sedan har Stensjön och Nässjö rutinen för att gå långt och det finns alltid någon dark horse i turneringen.

På damsidan är Vetlanda United favorit, de har representerat Sverige i Euro winners cup två år i rad.

– Roslagen och RM är nog lagen som främst kommer utmana.