Annons

”Böda/Högby tuggade ner danska landslaget”

Djurgården är på plats i årets upplaga av CoBÖDAbana. Men storklubben får ursäkta. Det är ett öländskt gäng som är favorit.
– Böda/Högby är grymt starka. De har erfarenheten som krävs i en så här lång, krävande turnering.
Fotboll, Cobödabana • Publicerad 4 juli 2018
CoBÖDAbana
CoBÖDAbana

Den klassiska turneringen kickade igång redan 1997 och är Sveriges äldsta. I år är det åtta lag anmälda på damsidan och 16 på herrsidan.

– De bästa lagen i Sverige kommer hit och spelar på den bästa stranden i landet. 20 av 22 år har vi haft jättebra väder. Så det är mycket som är häftigt, säger Patrick "Putte" Blomström som är turneringsansvarig.

Annons

På damsidan är det RM som representerar Öland – med hela tre lag. På herrsidan är det RM, SSG och RM/SSG samt Böda/Högby som finns med. Sistnämnda gänget har tre titlar i rad bakom sig i CoBÖDAbana.

– De får bära favoritskapet. Böda/Högby är grymt starka. De har erfarenheten som krävs i en så här lång, krävande turnering, säger ”Putte”

– Förra året var Köpenhamn på plats med praktiskt taget danska landslaget men det kom till kritan tuggade Böda/Högby ner dem också. Det är inte många olika vinnare genom åren, det krävs mycket rutin.

Vilka är främsta utmanare då?

– Djurgården är här och är förstås starka, det är en del av utvecklingen i sporten att elitklubbarna visar större intresse. Sedan har Stensjön och Nässjö rutinen för att gå långt och det finns alltid någon dark horse i turneringen.

På damsidan är Vetlanda United favorit, de har representerat Sverige i Euro winners cup två år i rad.

– Roslagen och RM är nog lagen som främst kommer utmana.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons