Annons

Böda/Högby hänger på i toppen

Fina formen fortsätter. Böda/Högby avfärdade Trekanten med 3–2.
– Stundtals var det jäkligt bra. Nu blir det riktigt kul derby mot RM nästa vecka, säger Robin Nilsson.
Fotboll, div. 5 • Publicerad 24 augusti 2018
Nyblivna  järnmannen Jonas Nilsson gjorde mål.
Nyblivna järnmannen Jonas Nilsson gjorde mål.

Böda/Högby klev in med derbyseger mot Borgholm senast men verkligen ingen toppinsats enligt Marcus Stark. Trekanten kämpar för sin överlevnad i botten men bjöd bra motstånd.

– Trekanten är inte så dåliga som tabellen visade. Men de hade inte direkt fler lägen än de gjorde mål på, säger assisterande tränare Robin Nilsson.

Annons

1–1 i paus, men sedan lyckades Böda/Högby kliva ifrån.

– Det var skönt. Stundtals var det jäkligt bra. Det var lugnt och aldrig någon fara på slutet. Ganska kontrollerat. De hade lite press men inte nära mål.

Ironman–Jonas Nilsson målade.

– Jonas spelade hela matchen, han var lite stel men det släppte efter hand, haha.

Vi vet sedan gammalt att Ölandsmästare brukar hamna i en formsvacka efter sommaren. Böda/Högbys stannade vid en förlust (mot Möre). Nu har laget radat upp tre raka och är definitivt med och hugger om en kvalplats uppåt.

– Kul att det är så, nu har vi RM nästa. Det här blir riktigt spännande. Vi siktar helt klart på kvalet nu. Vinna blir för svårt tror jag.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons