Sport

Böda/Högby vann kommande öländsk seriefinal (?)

Träningsmatch, fotboll Artikeln publicerades
Jacob Hultenius gjorde två mål.
Jacob Hultenius gjorde två mål.

Böda/Högby och Borgholm är två av förhandsfavoriterna inför årets division 5. På tisdagen var det nordölänningarna som var vassast med 4–2.

– De har Ölands bäste spelare.

Böda/Högby – IFK Borgholm 4–2 (2–1)

Målen: IFK: Jonathan Hildebrand och Malsor Ulaj. B/H: Jakob Hultenius 2, Victor Byström 1, Christian Berg 1.

– Vi är inte lika heta som mot RM i helgen (2–1-seger). Men vi kan ändå ta med oss att vi spelar fantastiskt fin fotboll vissa stunder, säger Urban ”Ubbe” Pohjonen, tränare Borgholm.

– Det finns några spelare i Borgholm som är jäkligt duktiga och spelar snyggt. Jag vill inte klanka ner på dem men tio finter på mittplan är inte mycket värt, det gäller att vara effektiv också.

Hans gäng började bra och skaffade sig 1–0 men vände Böda/Högby och kunde rinna iväg till 4–1 i början på andra. Innan Malsor Ulaj drämde in reduceringen till 2–4.

– Ett drömmål av honom igen, riktigt kanonskott utifrån, konstaterar ”Ubbe”.

– De vinner rättvist. Vi blir lite ängsliga och valpiga, Böda/Högby är tuffare och har sin rutin. Vi gör det ganska bra och äger mycket boll men de ställer om bra.

Böda/Högby får gälla som seriefavorit nu?

– Ja, det tycker jag. De har ju även Ölands bäste spelare i sitt lag i mina ögon, Victor Byström är en ruskigt klok spelare.

Marcus Stark:

– Nä, det tycker jag inte att vi är men vi känner att vi har kvalitén och klart att det är skönt att visa vad vi kan. Vi har en stark centrallinje och de har ingen som är i närheten av Jonas (Nilsson), Jacob (Hultenius) och Victor (Byström).

Matchen fick avbrytas några minuter innan full tid då IFK:s Emil Frank skadade sig.

– Han vred till knäet, vi befarade att det kunde vara korsbandet och kom överens om att bryta då det var så lite kvar. Ambulansen kom ut och de trodde inte att det var så allvarligt, förhoppningsvis är det inget som är sönder.